Altın için rekor tahmin kuyumculardan geldi! Rakamı duyan soluğu kumcuda aldı: Çarşı pazar karışacak

Altın için rekor tahmin kuyumculardan geldi! Rakamı duyan soluğu kumcuda aldı: Çarşı pazar karışacak

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta sert bir yükselişe geçen gram altın 1.200 TL seviyesini aşmış durumda. Yeni haftada yükselişe geçen altın fiyatları yatırımcıların gündeminde. 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusu vatandaşlar tarafından araştırılırken kuyumcularda gram altın için rekor tahmin geldi. Rakamı duyan kuyumculara koşuyor! Kimse bu kadarını beklemiyordu. İşte 21 Mart 2023 güncel altın fiyatları...

Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz düşürme kararı sonrası yükselişe geçen altın fiyatları, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ateş almış durumda. Gram altın 1.200 TL seviyesini aşarken piyasalarda hareketli saatler başladı. Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorusunu araştırırken kuyumculardan peş peşe açıklamalar geldi. Altın için rekor tahmin! Rakamı duyan soluğu kuyumcularda alıyor. Bunu yapan parasına para katacak. Peki 21 Mart 2023 cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

ALTIN İÇİN REKOR TAHMİN! RAKAMI DUYAN KUYUMCULARA KOŞUYOR

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Yükselişe geçen altın fiyatları yukarı yönlü ivmesine devam ederken Edirneli kuyumcular, gram altın satış fiyatının Mayıs ayı sonuna kadar bin 400 TL’ye yükselmesini beklediklerini duyurdu. Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, fiyatlarda yaşanan yükselişlerin devam edeceğini belirterek, "Rutine bağlı olarak yükseliyor ve bu yükseliş devam edecek. Şu anda gram altın bin 240 lira, bin 400’e kadar yükselmesini bekliyoruz mayısın sonuna kadar." uyarısında bulundu. Kuyumcular, altının gramının mayıs ayının sonuna kadar bin 400 lira olmasını beklerken yıl sonunda ise yaklaşık 2 bin lira kadar yükselmesini öngörüyor.

hghghg-51.jpg

"DÜNYADAKİ TEK GÜVENİLİR EMTİA ALTIN"

Dünyadaki tek güvenilir emtianın altın olduğunu ifade eden Kalkan, "Normal bir seyir bu. Gram altında yükseliş veya altında yükseliş çok normal. Rutine bağlı olarak yükseliyor ve bu yükseliş devam edecek. Şu anda gram altın bin 240 lira, bin 400’e kadar yükselmesini bekliyoruz mayısın sonuna kadar. Dünyadaki gelişmelere de bağlı, bizim ülkemizle alakası yok. Altın, çok ürkek bir madendir. Zoru ve sıkıntıyı hiç sevmez, hemen etkilenir, kıpırdanır ve çıkar. Dünyadaki tek güvenilir emtiadır altın. ‘Bakır, gümüş’ derler ama hepsi hikaye, altın" ifadelerini kullandı.

ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

"Altın alınır mı, satılır mı?' sorusuna cevap veren Kuyumcu Rahmi Cömert ise şöyle konuştu:

"Altının gramı, şu an itibari ile bin 240 lira civarında alıcıyla buluşmaktadır. Altın, sert çıkışlar yaşayabilir. Hâlâ altın alım fırsatı yaratıyor diyebilirim. Seçim akabinde altının bin 350-bin 400 lira olabileceğini, yıl sonunda 2 binleri göreceğini bütün ekonomist arkadaşlarımızdan dinliyoruz. Kapalı çarşının da aynı o yönde bize ifadeleri. Yani kesinlikle TL’de kalmayın. Altının güzel bir yatırım aracı olduğunu, uzun vadede de alıcısına para kazandıracağını söylüyorlar."

hghghg-52.jpg

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

  • Gram altın fiyatı alış: 1.213,04 satış: 1.213,25
  • Çeyrek altın fiyatı alış: 2.002,00 satış: 2.022,00
  • Cumhuriyet altını fiyatı alış: 8.109,00 satış: 8.232,00
  • Yarım altın fiyatı alış: 4.005,00 satış: 4.043,00
  • Tam altın fiyatı alış: 8.169,00 satış: 8.263,00
  • Ata altın fiyatı alış: 8.276,38 satış: 8.303,99

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN