Altın ve dolar yatırımı yapanlar dikkat! İslam Memiş'ten yeni tahminler peş peşe geldi: İşte piyasalarda son durum

Altın ve dolar yatırımı yapanlar dikkat! İslam Memiş'ten yeni tahminler peş peşe geldi: İşte piyasalarda son durum

İşte İslam Memiş'ten para piyasaları hususunda dikkat çekici açıklamalar. Döviz cinsinden varlıklar, altın ve borsa ile ilgili olanları derinlemesine inceleyen Memiş, seçimlerin piyasa üzerindeki etkisine dikkat çekti. Peki, altın, dolar ve euro sahipleri için son durum nedir? Döviz ve altın kurlarını merak eden yatırımcılar ve vatandaşlar arama motorları üzerinde yoğun bir şekilde araştırma yapıyor. İşte İslam Memiş'ten ekonomi dünyasıyla ilgili göz kamaştırıcı açıklamar.

ABD borç tavanı anlaşması, altın fiyatlarında belirsizlik oluştururken, Fed'in faiz oranlarını artırma endişesi altın talebini zayıflatıyor. Global gelişmeler ve yurt içindeki seçim sonuçlarının etkisiyle piyasalar karışık bir seyir izliyor. İslam Memiş’ten altın fiyatlarının geleceğine yönelik yeni bir tahmin geldi.

Para ve altın piyasaları herkesin ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, seçim sonrasında dolar ve altın fiyatlarında ne tür bir değişiklik yaşanacağını merakla bekliyor.

ABD BORÇ SORUNUNA ÇÖZÜM YOLU

ABD borç tavanı krizi ve ABD Merkez Bankası (Fed)'nin faiz politikası ile ilgili endişeler, altın fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahip. ABD Başkanı Joe Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy, 31,4 trilyon dolarlık borç tavanının 1 Ocak 2025'e kadar askıya alınmasını kabul etti. Şimdi bu anlaşma Kongre'nin onayına sunulacak.

Bir temerrüt riski ile karşı karşıya olan liderler, borç tavanının yükseltilmesi için hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat destek arıyorlar. 5 Haziran gibi kritik bir tarihe yaklaşırken, konuyla ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Biden, bu anlaşmanın, borç yükümlülüğünü yerine getirememe ihtimalini ortadan kaldırdığını belirtti ve Kongre'yi bu anlaşmayı hızlı bir şekilde geçirmek için çağırdı.

Anlaşma, bazı harcama kesintilerini içerebilir, ancak hem Biden hem de McCarthy, planın başarısını garanti etti. Washington'un tekrar bir temerrüte düşüp düşmeyeceği ya da küresel ekonominin bir krizle karşı karşıya kalıp kalmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak.

FED, 11'İNCİ FAİZ ARTIRIMINA HAZIRLANIYOR

Cuma günü ABD'deki kişisel tüketim harcamalarının beklentileri aşmasıyla altın fiyatları iki aylık en düşük seviyesine ulaştı. Fed tarafından takip edilen önemli bir enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksi, Mart ayında yüzde 4,2 oranında artıştan sonra Nisan ayı itibariyle son 12 aylık dönemde yüzde 4,4'lük bir artış gördü. Beklenmedik enflasyon verileri altın piyasasını olumsuz etkiledi.

Rapor, ikinci çeyrek için daha güçlü bir ekonomik görünüm öngören Nisan ayında tüketici harcamalarında güçlü bir artış olduğunu ortaya koydu. Bu durum enflasyonist baskıları artırdı ve yüksek faiz oranlarının devam etme olasılığına ilişkin endişeleri güçlendirdi. Yatırımcılar, Federal Rezerv'in Haziran ayında 11. kez üst üste faiz artırımı yapacağını tahmin ederken, Haziran’da 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapma olasılığı yüzde 64,2'ye çıktı.

2-003.jpg

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN VE DOLAR YORUMU

Yurt içinde, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçları piyasaların merkezinde kalıyor. YSK Başkanı Ahmet Yener'in aktardığı bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldığı belirtildi. Bu durumun altın ve döviz fiyatlarına yansımasını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Seçim sonuçlarının bu haftaya olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Borsada artışlar, döviz kurları ve altının gram fiyatında düşüşler gözlemlenebilir. TL’de ve borsada bekleyenler kazanırken, seçimlerden önce döviz ve altın alanlar kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN TAHMİNİ

“Kısa vadede pozitif bir seyir, yatırımcılara fırsat sunabilir. Dövizle ticaret yapanlar, döviz ve altın alımı için bekleyenler şanslıdır" diyerek yorumuna devam eden Memiş, “Kısa vade için dolar/TL kuru için 20,68, 20,20 ve 20 lira seviyelerini destek olarak izleyeceğim. Altının gram fiyatı için 1.350 lira seviyesini destek olarak göreceğim. Sanal platformlarda bu rakamlar daha da gerileyecek. Ancak sanal alanda işler biraz daha karışık. Ons altın için 1.910-1.995 dolar aralığını izleyeceğim. ABD’deki borç krizi çözülmeye yakın. Bir tepki yükselişi öngörüyorum. Bu hafta Türkiye için olumlu. Gelecek haftalara yeniden bakacağız” şeklinde belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN