Altın ve dolarda tahterevalli etkisi! Biri tavan yapacak diğeri çakılacak, o kritik tarihe dikkat!

Altın ve dolarda tahterevalli etkisi! Biri tavan yapacak diğeri çakılacak, o kritik tarihe dikkat!

Piyasayı derinden etkileyen FED kararları için bekleyiş sürüyor. FED faiz kararları hakkında açıklama yapan 3 ekonomist kritik tarihe dikkat çekti. Altın ve dolar ne kadar olacak? sorularının yanıtı merak edilirken konu hakkındaki açıklamalarda peş peşe geldi. İşte altın ve dolar için kritik tarih…

2023 yılının ilk faiz kararları için bekleyiş devam ediyor. ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz politikaları uzmanların da dikkatinde yer alıyor. Piyasayı derinden sarsan açıklamalar hemen hemen birçok alanda etkisini gösteriyor. İşte altın ve dolar için kritik tarih…

FED FAİZ KARARI PİYASAYI NASIL ETKİLİYOR?


ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz politikaları için tahminlerde peş peşe geliyor. 2023 yılının ilk faiz kararı uzmanların da dikkatinde yer alıyor. Açıklanacak karar ile birlikte altın, dolar ve kripto para başta olmak üzere piyasada büyük bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.

fed-karar.jpg

FED KARARININ ETKİLERİ AÇIKLANDI


FED faiz kararlarının piyasa üzerindeki etkileri tartışma konusu olurken açıklamalarda ekonomistlerden geldi. Yapılan açıklamalar kapsamında FED tarafından açıklanacak olan faiz kararının 25 baz puan artacağı söyleniyor. Önümüzdeki dönem içerisinde ise faiz artış hızının yavaşlayacağı öngörülmektedir. Yapılan Tahminlerin gerçek olması durumunda ise piyasalarda sert dalgalanmaların olması beklenmiyor.

FED tarafından açıklanacak olan kararın farklı olması durumunda ise altın dolar ve Kripto para için ciddi bir hareketlilik olacağı söylenmektedir. FED faiz indirimlerinin durdurma ya da yavaşlatma iştahını arttırması yönünde açıklamalarda yapılmaktadır. 2023 yılında yapılacak ilk faiz kararları beklenirken ekonomi üzerindeki etkileri de tartışma konusu oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN