Altın yatırımcılarına dikkat çeken uyarı! Yeni dönemin ayak sesleri duyuluyor: Bunu duymadan işlem yapmayın!

Altın yatırımcılarına dikkat çeken uyarı! Yeni dönemin ayak sesleri duyuluyor: Bunu duymadan işlem yapmayın!

Dünya çapında sarsılmaya neden olan altın gelişmeleri her geçen süre zarfında devam ediyor. Belirsizlik ortamı ve ekonomilerde yaşanan risk sonrasında altın ve ons altın fiyatlarında yükseliş meydana geldi. Ülkemizde yaşanan altın gelişmeleri ise doğru orantıda ilerliyor. Güvenli yatırım kapsamında altın alımlarında artış görülüyor. İşte tüm detaylar...

ONS ALTIN REKORA KOŞUYOR!

2023 yılının mart ayı ile birlikte yükselişe geçen altın fiyatı rekor denemelerine devam ediyor. Altın fiyatlarında yaşanan ani artış ile birlikte yükseliş devam ediyor. Koronavirüs pandemi döneminde (2020 Ağustos) 2 bin 81 dolar seviyelerine kadar yükselen ons altın fiyatı, daha sonrasında ise Mart 2022 tarihinde 2 bin 30 liraya kadar yükselen ons altın fiyatı rekoru elinde tutuyor.

Son yaşanan yükseliş ile birlikte 2023 yılı mart ayında büyük bir şekilde dalgalanmalar devam ediyor. 2 hafta öncesinde kadar 2006 dolar olan ons altın fiyatı yukarı yönlü ivmelenmesiyle birlikte 2 bin 27 dolara kadar yeniden yükseliş gösterdi. Geçtiğimiz gün 2 bin 23 dolar seviyelerinde olurken son 2 günde hızlı bir yükseliş kaydetti.

85613.jpg

ALTIN ALIŞ HIZINDA ARTIŞ VAR!

Kuyumculardan gelen açıklama ile birlikte yatırımcılar da tedirgin bir hal alıyor. Nazar Özsahakyan tarafından yapılan döviz yorumu sonrasında altın fiyatlarına da değindi. Dövizde yaşanan artışın az olmasına rağmen kendisini ön plana çıkardığını, bu şekilde de altın fiyatlarında yükselme trendi başlattığını vurguladı.

Nazar Özsahakyan tarafından gelen altın yorumu ile birlikte bölgede yer alan altın alım hareketinin yatırımcı tarafından sağlandığını belirtti. Özsahakyan'a göre küçük bir atılım olsa da altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşların sayısında artış olduğuna dikkat çekti. Altın alış hızının son günlerde artış gösterdiğini belirterek bu durumun daha öncesinde stabil olduğunun altını çizdi.

fdut-ikxwac1w8y.jpg

BÖLGE KUYUMCUSUNDAN ALTIN AÇIKLAMASI!

Bir başka bölge kuyumcularından olan Nurettin Nadir ise güvenli liman algısına dikkat çekti. Dünya ekonomisinin farklı etkenlerle mücadelesi bulunduğunu belirterek ABD'de yaşanan banka krizinin devamında verilere yönelik beklentiler olduğunu ifade etti. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de yüksek olan enflasyon sebebiyle altın aynı zamanda TL'nin korunması için önemli bir etken olduğuna dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN