Altında büyük deprem! Elinde gram altını olanlar dikkat... Dananın kuyruğu saat 22:00'de kopacak

Altında büyük deprem! Elinde gram altını olanlar dikkat... Dananın kuyruğu saat 22:00'de kopacak

Altın fiyatları yeni haftada düşmeye devam ediyor. Fiyatlardaki baskının sürdüğü sıralarda bugün yapılacak kritik toplantı için saat verildi. Ons altın fiyatındaki düşüşün gram altın fiyatlarına yansımasının ardından, politikaya dair yeni mesajlar verilmesi bekleniyor. O saatten sonra piyasada hareketlilik öngörülüyor. Peki, saat 22.00'de ne olacak? İşte tüm detaylar...

Gram altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Yatırımcıların gündeminde yer alan düşüşlerin ardından o saatler işaret edildi. Ons altın fiyatlarındaki gerileme gram altın fiyatlarına da yansıdı. Son 3 haftanın en düşük seviyelerini gören altında deprem bekleniyor.

GÜVENLİ LİMANDA DEPREM

2432386-1200x627.jpg

Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin ardından güvenli liman kapsamında yatırımcılar altına yönelmişti. Talebin artmasıyla ons altın fiyatları yükselmeye başladı. Uzun zamandır düşüş eğilimi gösteren altın fiyatları yükselmesiyle birlikte yatırımcıların ilgisini çekti. Ons altın ve dolar kurundan destek alan gram altın ise her geçen gün rekora bir adım daha yaklaşıyordu.

Fakat, gram altındaki son düşüşlerin ardından gram altın 1.800 TL'nin altına düştü. Ons altın 1.947 dolar seviyelerine kadar gerilemesinin ardından son 3 haftanın en düşük seviyelerine ulaştı. Güne 0,01 artışla başlayan dolar kuru, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell kritik toplantı için o saatleri işaret etti.

O SAATLERE DİKKAT

0x0-altin-fiyatlari-yukselisini-surduruyor-3-temmuz-gram-altin-ve-ceyrek-altin-fiyati-bugun-ne-kadar-oldu-1625284875145.jpg

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada, para politikasına ilişkin mesajlar vermedi. Politikaya dair işaretleri ise bugün gerçekleşecek olan açıklamaları gösterdi. Powell'in konuşması Türkiye saatine göre (TSİ) 22.00'de yapılması bekleniyor.

GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Ons altın ve dolar kuruna göre değişen gram altın fiyatlarının ise, ons altındaki düşüşten etkilendiği dikkat çekiyor. Haftaya sert bir düşüşle başlayan gram altın fiyatları 40 TL'lik düşüşün ardından bugün itibariyle 1.800 TL'ye kadar geriledi. 24 Ekim 2023 tarihinden itibaren en düşük seviyelere ilerleyen son dakikalarda ise adım adım yükselen gram altın 1.787 TL seviyelerine kadar ilerledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN