Altında ekonomistleri bile ters köşe eden gelişme! İlk kez bu rakamları gördü: Altın fiyatları artmaya devam edecek mi?

Altında ekonomistleri bile ters köşe eden gelişme! İlk kez bu rakamları gördü: Altın fiyatları artmaya devam edecek mi?

Günden güne zirveye oynayan gram altın fiyatlarına dair değerlendirmeler paylaşıldı. Ülkemizde yükselen dolar kuru ve ons altın fiyatlarının yükselmesiyle desteklenen gram altın yatırımcıları memnun ediyor. Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin ardından başlayan yükselişler tüm hızıyla devam ediyor. Fakat, ünlü ekonomist rüzgarın ters yönden estiğini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Ons altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş gram altın fiyatlarına yansıyor. Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin neticesinde jeopolitik olarak altın fiyatlarında dalgalanmalar meydana geliyor. Ons altın 16 Mayıs 2023 tarihinden itibaren ilk defa 2.000 doların üzerine çıktı. Güne yüzde 0.39 kayıpla başlayan ons altın 1.998 dolara kadar geriledi.

GRAM ALTIN ZİRVEYE OYNUYOR

Ons altın fiyatlarındaki yükselişin ardından yatırımcıların gözü, çarşamba gününe çevrildi. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından kasım ayında faiz kararının açıklanması bekleniyor

Altın fiyatları ve genel piyasa için oldukça önem gören FED açıklamalarının öncesinde gram altın rekora koşuyor. Sabah saatlerinde 1812 TL'ye kadar ilerleyen altının rekoru ise 1826 TL olarak biliniyor.

screenshot-1.webp

ÜNLÜ EKONOMİST DEĞERLENDİRDİ

Altın fiyatlarındaki hızlı artışa dair Ekonomist Hikmet Baydar, Uzmanpara'da değerlendirmelerini paylaştı. Ons altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni olarak Ortadoğu'daki gerginliği işaret etti. Türkiye ve Rusya'dan gelen açıklamaların ardına Çin'in bölgeye gemiler göndererek, üçüncü dünya savaşı söylemlerinin güvenli yatırım olarak bilinen altına doğrulduğunu paylaştı.

ALTIN TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Altın fiyatlarındaki hareketliliğin ardından tahminlerini paylaştı. Yükseliş sinyalleri verdiğini ifade eden uzman isim, kısa sürede 2037 dolar seviyelerine kadar yükseleceğini tahmin ediyor. Gerginliklerin olumsuz olması halinde altına yönelik yatırımların artacağını da gözler önüne serdi. Gram altındaki hareketliliğin nedeni olarak ise ilk doları sonra da ons altını işaret etti. Düşüş trendine dair bir sinyal olmadığını da paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN