Altında kara göründü! Altın kahini Hatice Kolçak'tan şubat ayına geri dönüyoruz uyarısı

Altında kara göründü! Altın kahini Hatice Kolçak'tan şubat ayına geri dönüyoruz uyarısı

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! ABD Merkez Bankası'nın (FED) uyguladığı sıkı para politikası ile birlikte düşüşe geçen altın fiyatları tekrardan yükselişe geçti. Gram altın 1.648 TL'ye kadar yükselirken çeyrek altın fiyatı ise 2.713 liraya kadar yükselmiş durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan korkutan uyarı geldi. Altında kara gün! Altın kahini Hatice Kolçak'tan şubat ayına geri dönüyoruz uyarısı...

Elinde altın bulunduranlar dikkat! Yıl başından bu yana yatırımcısına kazandırmaya devam eden altın fiyatları haftanın son iş gününde yükselişe geçti. Gram altın 1.648 TL'ye kadar yükselirken çeyrek altın fiyatı ise 2.713 liraya kadar yükselmiş durumda. Fiyatlardaki yükseliş sonrası yatırımcılar 'Altın ne zaman alınır? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan beklenen uyarı geldi. Kimse bu rakamı beklemiyordu. Altında kara göründü! Altın kahini Hatice Kolçak'tan şubat ayına geri dönüyoruz uyarısı. İşte Hatice Kolçak'ın uyarıları ve altın tahmini...

ALTIN KAHİNİNDEN KORKUTAN UYARI

Petrol fiyatlarındaki yükselişlerin enflasyon artışına neden olacağını belirten Hatice Kolçak, "Brent petrolde 100 dolara doğru gidiş var. 97.30 petrol yükseliyor. Petrol yükseldikçe enerji fiyatları da yükseliyor. Bu durum dünyada enflasyonun yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Endeksindeki yükseliş 2008 yılındaki seviyeleri yakalamış durumda dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.

jhjh-10.jpg

Doların yükseldiği bu dönemde aşırı riskli piyasalara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Hatice Kolçak, "Pozisyonlarda biraz daha aportta olmamız, biraz çekilmemiz, biraz kâr almamız kenarda bekleyip görmemiz gerekiyor. Çok risk almamamız gereken noktalardayız." ifadelerini kullandı.

HATİCE KOLÇAK'TAN KORKUTAN ALTIN TAHMİNİ: ŞUBAT AYINA GERİ DÖNÜYORUZ!

Altın fiyatlarındaki yükselişlere değinen Hatice Kolçak, şu uyarılarda bulundu:

"Ons altının 1.884 doları kırması önemliydi. Destek olarak çalışmıştı ve kırdı. Bunun altında kapanışlar ilk kez Şubatta gördüğümüz rakamlar var. Destek olarak 1.865 dolar var. Eğer bu seviyeyi de aşağı yönlü kırarsa Şubat ayında görülen 1.808 dolar seviyesi var. O dönemlerde FED’in şahin açıklamaları doğrultusunda yeniden bir yükseliş görülmüştü ve bu seviyeler test edilmişti.

hjhjhj-2023-09-29t090518-029.jpg

Bugün Powell’ın konuşması var. Kriz çanları çalıyor. Powell’ın yapacağı açıklamaların ardından yatırım araçlarının seviyesini de yeniden gözden geçirmeye sebep olabilecek. Dolar/TL yukarı çıkıyor. Dolarda 27,42 TL'yi gördük. Çıkış başladı. Dünyada Amerikan doları yükseliyor. Euro /Dolar paritesi tam olarak 1,05'e geldi. Eğer daha da yükselir 1,08 seviyelerine doğru çıkarsa ons altın daha da gerileyebilir.

ALTIN ALACAKLAR BUNA DİKKAT EDİN

Ons altın her ne kadar düşüş eğilimine geçse de gram da bu hissedilmiyor. Çünkü dolardan dolayı destek buluyor. Gram altında 6-7 lira civarı bir düşüş görülüyor. Fiziki civarda ise 10 liraya yakın bir düşüş fark ediliyor. Ben bu seviyelerden bir alım yaptığımı söylemek isterim. Benim açımdan şuan alım seviyeleridir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN