Altın'da tarihi zirve! Gram altın 777 TL'yi gördü

Altın'da tarihi zirve! Gram altın 777 TL'yi gördü

Döviz kurundaki sert yükseliş nedeniyle altın fiyatlarının da rekoru yinelendi. Bu seneye 450 TL civarından başlayan gram fiyatının fiyatı, 777 liraya yükselirken çeyrek altın ise 1252 TL'ye yükselerek tarihi zirveye çıktı.

Gram altının fiyatı, yeni güne 690 TL seviyesinden başlarken bir zirve daha yaparak 777 liraya çıktı. Çeyrek altın ise, an itibarıyla 1252 TL'den işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü 'düşük faiz-yüksek kur' politikasını sürdüreceklerini açıklaması nedeniyle Türk Lirası’nda süren değer kaybı, Kapalıçarşı'da altın fiyatlarına da yansıdı.

Dolar/TL kurunun 13,45'e çıkarak tarihi zirvesini görmesi, altın fiyatlarına da yansıdı. Gram altın 777 seviyesine çıkarak tarihi rekorunu tazeledi.

SENE BAŞINDA 450 TL'DEN İŞLEM GÖRÜYORDU

Bloomberg'de yer alan habere göre; gram altın 2021’e 450 TL civarında başladıktan sonra dolar kurundaki gerileme ve küresel altın fiyatlarının 1.600 dolar seviyesine inmesiyle Şubat ayında 398 TL’ye kadar gerilemişti. Sonrasında dolar kuru ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle kademeli bir şekilde değer kazanan gram altın, Haziran’da 527 TL’ye çıktıktan sonra yaz aylarını sakin bir seyirle geçirmişti.

Ekim’den itibaren dolar kurundaki yükseliş ve küresel altın fiyatlarındaki toparlanmayla tırmanışa geçen güvenli liman gram altın, Ekim’de geçen seneki rekorunu da egale etmişti.

Geçen hafta 1.875 dolara kadar tırmandıktan sonra haftanın ikinci yarısını 1.860-1.865 dolar arasında geçiren ons altın, cuma günü hafif düşüş kaydederek haftayı 1.850 doların altında kapatmıştı. Ons altın, yeni haftaya da 1.850 doların altında görece yatay bir seyirle başladıktan sonra hızlı bir gerilemeyle 1.804 dolar civarında işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN