Altını olanlar nefesini tutsun! O tarihte açıklanacaklar altının tüm kaderini değiştirecek uzman isim uyardı

Altını olanlar nefesini tutsun! O tarihte açıklanacaklar altının tüm kaderini değiştirecek uzman isim uyardı

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ekim ayı ile birlikte düşüşler yaşayan altın fiyatların vatandaşların gündeminde. Gram altın 1.615 TL'ye kadar düşerken çeyrek altın fiyatları ise 2.657 liraya kadar düşmüş durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Gram altın ne kadar olacak?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Hatice Kolçak tarih verip uyardı. Altını olanlar dikkat! O tarihte altının tüm kaderi değişecek! İşte Hatice Kolçak'ın altın tahmini ve uyarıları...

Altın fiyatlarında kayılar giderek artmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım kararı sonrası hızla düşüşe geçen ons altın gram ve çeyrek altın fiyatlarında kayıpların olmasına neden oldu. Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan peş peşe kritik uyarılar gelmeye başladı. Elinde altını olanlar dikkat! O tarihte altın fiyatlarında zelzele yaşanacak. Gram altın için öyle bir rakam verdi ki... Kimse bu rakamı beklemiyordu!

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?

  • Gram altın alış fiyatı: 1.625,99 TL
  • Gram altın satış fiyatı: 1.626,23 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

  • Çeyrek altın alış fiyatı: 2.721,00 TL
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 2.798,00 TL

YARIM ALTIN NE KADAR?

  • Yarım altın alış fiyatı: 5.459,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 5.596,00 TL

hghggh-2023-10-06t095241-710.jpg

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

  • Cumhuriyet altını alış fiyatı: 10.885,00 TL
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 11.157,00 TL

22 AYAR GRAM ALTIN NE KADAR?

  • 22 ayar gram altın alış fiyatı: 1.521,93 TL
  • 22 ayar gram altın satış fiyatı: 1.637,75 TL

ALTIN KAHİNİ TARİH VERİP UYARDI

Kendi YouTube kanalında yen bir video paylaşan Hatice Kolçak, ABD'de açıklanacak olan JOLTS verilerine değinerek "Beklentinin çok üzerinde geldi 9 milyon 610 bin. Demek ki ABD'de hala bir alım var hala istihdam piyasası güçlü anlamına geliyor bu da FED'in elini güçlendiriyor Yani FED ‘Ben agresif gideceğim daha fazla faiz artışı yapacağım’ gibi bunu kullanır, kullanıyor da zaten." dedi.

ALTIN FİYATLARIN ZELZELE BEKLENİYOR! HAZIRLIKLARINIZI YAPIN

Altın fiyatlarında büyük dalgalanmalar beklediği belirten Kolçak, Artık burada belli ortalamaların altında kaldığı zaman düşüşler sert oluyor. Dolayısıyla dibi bilmiyoruz. Teknik olarak da sinyal bunu gösterince burada artık kısa vadede alım için uygun değil dediğimiz noktalar buralar oluyor. Çünkü tekniği bozuldu altının." diye konuştu.

hghggh-2023-10-06t095216-048.jpg

Yeni bir rakam vermeyi de ihmal etmeyen Kolçak, altın yatırımcıları için şu öngörülerde bulundu:

"Artık burada mesela 1800 dolar var. 1800 dolara kadar aşağıya gelme potansiyeli var. Cuma günü veriler JOLTS'u destekler nitelikte gelirse aşağıya kadar inme ihtimali var. Aşağıya inerse 1800 dolar çok önemli bir destek. Buradan alım beklersiniz normalde ama veriler güçlü geldikçe FED'in eli yükseldikçe altına da satış geliyor bu şekilde."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN