Altını olanların dizleri tutmayacak! Yarın 16.30'da açıklanıyor: O hamle altın fiyatlarını daha da düşürebilir

Altını olanların dizleri tutmayacak! Yarın 16.30'da açıklanıyor: O hamle altın fiyatlarını daha da düşürebilir

Altın piyasasındaki hareketlilik hem yatırımcıların hem de uzmanların dikkatinde yer alıyor. Gram altın fiyatı 1775 TL'ye kadar gerilerken gözlerde ekim ayı enflasyon verilerine çevrildi. Her şey yarın 16.30'da belli olacak. İşte altın piyasasındaki son gelişmeler…

Tüm dünyada enflasyonla mücadele kapsamında yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Merkez bankalarının enflasyonla ilgili endişeleri sürerken piyasalardaki belirsizlikler de hem yatırımcıları hem de uzmanları tedirgin ediyor. Ekonomide enflasyonla mücadele kapsamında önemli bir yol kat edilirken zafere ulaşmak için de alınacak kararlar dikkatle takip ediliyor. ABD Merkez Bankası FED yetkilileri enflasyonla mücadelenin bitmediğini işaret ederken alınacak kararlar ile birlikte altın piyasasındaki hareketliliğin ve yönde olacağı da merak konusu oldu. İşte altın piyasasındaki son gelişmeler…

FED BAŞKANI "SIKILAŞMA" DEDİ

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonda %2 hedefine ulaşılacak kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşu izlendiğini işaret etti. Duruştan emin olduklarını belirten Powell, gerekli görülmesi durumunda tereddüt etmeden para politikasında daha sıkı bir yol izlenebileceğinin altını çizdi.

fed-karar.jpg

Enflasyonda %2'ye düşürülmesi durumunda kat edilecek uzun bir yol olduğunu belirten Powell, 3 çeyrekte ekonomik büyümenin güçlü olduğunu ifade etti. Gelecek çeyreklerde yavaşlamanın öngörüldüğünü dile getiren Powell, Daha güçlü bir büyümenin işgücü piyasasında dengenin yeniden sağlanmasına neden olacağına belirtti. Enflasyonun düşürülmesi ile birlikte ilerlemeye zarar verilebileceğini aktaran Powell, bu nedenle para politikasında tepki gerektirebilecek risklere karşı dikkatli olduklarını vurguladı.

GÖZLER 16.30'A ÇEVRİLDİ

ABD ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanması beklenirken gözler de yarın saat 16.30'a çevrildi. Manşet enflasyonda %3,7'den %3.3’e düşüş beklenirken çekirdek enflasyonun da %4,1 oranında sabit tutulması bekleniyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yapı Kredi Bankası ekonomistleri “Özetle, bu hafta ABD TÜFE verisi yakın vade için kritik rolde. Yarın zayıf bir veri hem piyasaları ve Fed’i rahatlatabilir. Güçlü veri ise tersi yönde etki yapabilir. Piyasalarda risk iştahı azalırken Fed’den şahin sözler duymaya devam edebiliriz” sözlerini dile getirdi.

altin-1.jpg

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Jeopolitik riskler hızlı artış gösterirken güvenli Liman olarak görülen altın fiyatları da dikkat çekiyor. Ekim ayı piyasalarında Hareketli bir süreç yaşanırken çatışma ile birlikte altın piyasaları da yükselişe geçti. Bugün ons altın 1938 dolar seviyesine kadar gerilerken 1940 dolar da yatay seyrine devam ediyor.

Gram altın fiyatındaki düşüş devam ediyor. 1.830 TL'yi görerek rekor seviyeye ulaşan gram altının bugün itibariyle fiyatı 1.775 TL'ye kadar geriledi. Çeyrek altın 3.092 TL, Cumhuriyet altını 12.617 TL, 22 ayar bilezik fiyatı ise 1.081 TL’den işlem görüyor.

altin-fiyat.jpg

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Gözler yarın açıklanacak enflasyon verilerine çevrilirken altın fiyatlarının ne kadar olabileceği tahminleri de gelmeye başladı. ABD enflasyon verileri kapsamında olasılıklar değerlendirilerek altın fiyatlarındaki tahminler belli oldu. Altında 1.900-1920 USD civarında geri çekilme görülebileceği aktarıldı. Ekonomistler tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Fiyatlamada diğer bir faktör Fed. Geçtiğimiz hafta şahin mesajlar verdi. Bu da altın üzerinden baskı yarattı. Yarın ABD TÜFE verisi açıklanacak. Zayıf bir sonuç Fed baskısının azalmasını sağlayabilir. Kıymetli maden olumlu etkilenebilir. Enflasyon güçlü gelirse etki olumsuz olabilir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN