Altının gramı 7 bin 35 liradan işlem görüyor

Altının gramı 7 bin 35 liradan işlem görüyor

Gram altın güne yükselişle başladı ve saat 09.25 itibarıyla 7 bin 35 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 12 bin 180 lira, Cumhuriyet altını 48 bin 60 lira seviyesinde satıldı. Ons altın 4 bin 999 dolara çıktı. Fed tutanakları sonrası dolardaki güçlenmeye rağmen ABD-İran gerilimi güvenli liman talebini artırdı. Piyasalarda bugün yurt içi ve yurt dışında yoğun veri gündemi izlenecek.

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dün uluslararası piyasalarda ons fiyatındaki artışın etkisiyle değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışın 2,3 üzerinde 7 bin 14 liradan tamamladı. Yeni günde yukarı yönlü seyrini sürdüren gram altın, saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışa göre 0,3 artışla 7 bin 35 liradan işlem gördü.

Aynı saatlerde çeyrek altın 12 bin 180 lira, Cumhuriyet altını ise 48 bin 60 lira seviyesinden satıldı. Küresel piyasalarda altının ons fiyatı da 0,3 yükselişle 4 bin 999 dolar düzeyine çıktı.

ABD Merkez Bankasının Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanaklarında faiz indirimi konusunda temkinli bir duruşa işaret edilmesi doları desteklerken, ABD ile İran arasında artan jeopolitik gerilimler güvenli liman talebini artırdı. ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere’ye Diego Garcia Adası’nın Morityus’a iade edilmemesi çağrısında bulunması ve İran’ın anlaşmayı reddetmesi halinde adadaki askeri üssün kullanılabileceğini belirtmesi risk algısını yükseltti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt’in, Trump’ın İran konusunda diplomasiye öncelik verdiğini ancak askeri hazırlığın da sürdüğünü ifade etmesi, iki ülke arasındaki tansiyonun artabileceği beklentilerini güçlendirdi.

Piyasalarda gün içinde yurt içinde konut satışları, tüketici güven endeksi ve kısa vadeli dış borç stoku verileri; yurt dışında ise Avro Bölgesi cari işlemler dengesi ve tüketici güven endeksi ile ABD dış ticaret dengesi başta olmak üzere yoğun veri akışı izlenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN