Ankara’nın gıda devi halka arz oluyor! Sofraların vazgeçilmez ürünlerini üretiyor! 74 milyon 800 bin lot dağıtılacak

Ankara’nın gıda devi halka arz oluyor! Sofraların vazgeçilmez ürünlerini üretiyor! 74 milyon 800 bin lot dağıtılacak

Yatırımcıların dikkatle takip ettiği halka arz başvurularına yenisi eklendi. Herkesin sofrada baş tacı ettiği gıda devi halka arz açıklamasında bulundu. 74 milyon 800.000 lot dağıtımı yapılacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin gıda devleri arasında yer alan Seğmen Gıda halka arz için kolları sıvadı. Sermaye piyasa kuruluna halka arz başvurusunda bulunan Seğmen Gıda, yatırımcıları heyecanlandırdı. Borsa İstanbul'a 8 milyonu aşan küçük yatırımcılar halka arz işlemlerini yakından takip ederken seçim sonrasını bekleyen SPK'nın kısa bir süre içerisinde 2-3 halka arz başvurusunu daha onaylayacağı söyleniyor.

SEĞMEN GIDA HALKA ARZ OLUYOR

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz başvurusunda bulundu. Türkiye'nin dev gıda şirketleri arasında yer alan firma Öncelikle 74 milyon 800 bin adet payın satışı için hazırlık çalışmalarına başladı. Halka süreci kapsamında şirketin Gedik Yatırım Menkul Değerler A. Ş. ile anlaşmaya vardığı öğrenilirken halka arz işlemlerinde satılacak payların 46.000.0000 adedinin sermaye artırımı, 28.800.000 adedinin ise ortak satışı yöntemi ile satışa çıkarılacağı aktarıldı.

segmenler-gida-uretim.jpg

Halka arz işlemlerinin ardından halka açıklık oranı ise %39,37 olarak şirket paylarında 30 günlük bir istikrar sağlaması bekleniyor. Halka arz gelirinin yatırım alanlarına dair detayların Kısa bir süre içerisinde belli olması bekleniyor. Halk arz işlemlerinin 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde yapılması bekleniyor.

segmenler-gida-urun.jpg

1938 YILINDAN BU YANA…

Katkısız üretimin önde gelen isimleri arasında yer alan Seğmen Gıda, 1938 yılında Ankara merkezli olarak üretim yapmaya başladı. Ürünleri arasında geleneksel reçel, diyabetik reçel ve şekersiz reçel ile birlikte bal, helva, diyabetik helva, fındık ezmesi, Tahin, pekmez, Lokum ve tahinli pekmez gibi seçenekler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN