Apple otomobil yola çıkmaya hazırlanıyor

Apple otomobil yola çıkmaya hazırlanıyor

Telefon, tablet ve akıllı saatleriyle öne çıkan teknoloji devi Apple, şimdi de sürücüsüz araç üretimi için harekete geçiyor. iPhone ve iPad örneklerinde olduğu gibi 'iCar' olarak adlandırıldığı ve projenin, 'Titan' şeklinde kodlandığı resmi olmayan bilgiler arasında.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, otomobil pazarına girmeye hazırlanıyor.

Apple şirketinin, 2014 yılından bu yana araba üreteceği biliniyor. Elon Musk'ın ortağı ve CEO'su olduğu Tesla'ya ait elektrikli araçların popülerlik kazanmasının ardından Apple Car (otomobil) projesi de somutluk kazandı.

Cumhuriyet'in haberine göre, henüz şirket tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış olmasa da araçların tıpkı iPhone ve iPad örneklerinde olduğu gibi 'iCar' olarak adlandırıldığı ve projenin, 'Titan' şeklinde kodlandığı resmi olmayan bilgiler arasında.

ÖZELLİKLERİ NELER?

Apple Car, yalnızca Apple'ın iOS işletim sisteminde çalışacak

Elektrikli ve otonom (sürücüsüz) olacak

Aracı, iPhone ile çalıştırmak mümkün olacak

Adrenalin ve hız tutkunu sürücüler için uygun bir araç olmadığı öne sürülen Apple Car'ın, standart bir spor arabadan ziyade Tesla'ya benzeyeceği tahminler arasında.

BBC'ye konuşan Tesla şirketinin kurucu ortağı Elon Musk, Apple Car hakkında şunları söyledi:

''Aracı yapmak için binlerce mühendis tutarsanız bunu gizli tutmak oldukça zor olacaktır...''

FİYATI NE OLACAK?

Tüm bu özellikler için Apple'ın yüksek maliyetli bir işe giriştiği ve alıcılar için de yüksek bir fiyata mal olacağı ileri sürüldü.

Araçların 100 bin dolardan (yaklaşık 2 milyon 750 bin TL) başlanarak satışa sunulacağı, otomotiv ve teknoloji kulislerinden gelen bilgiler arasında.

Türkiye'deki satış fiyatının, yüksek vergilendirmelerle birlikte söz konusu bedelin iki katını aşabileceği öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN