Araba almak isteyenler için fırsat bu fırsat! Stokları eritmek için dev indirim kampanyaları düzenleniyor

Araba almak isteyenler için fırsat bu fırsat! Stokları eritmek için dev indirim kampanyaları düzenleniyor

2024 yılına çok az bir süre kala otomobil markalarının indirim kampanyaları peş peşe geldi. Yeni yıl öncesi stoklarını eritmek isteyen otomotiv firmaları, dev indirim kampanyaları hazırlıyor. İşte, 2023 yılının son araba kampanyaları...

Son iki yıldır otomotiv sektöründe yaşanan tedarik sorununun 2024 yılında ortadan kalkacağı öngörülüyor. 2024 yılında piyasaya sürülecek sıfır araçlara yer açmak isteyen otomobil markaları indirim kampanyaları ile satışların artmasını sağlıyor.

ARABA ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Araba markaları tarafından peş peşe açıklanan indirim kampanyalarında müşterilere birçok farklı seçenek sunuluyor. Kredi faiz oranları da markadan markaya farklılık gösterebiliyor.

Öte yandan, takas desteği de veriliyor. 2023 Kasım ayında başlayan indirim furyasının 2023 Aralık ayında da sürüyor. Araba satın almak isteyenler için en doğru zamanın 2024 yılından öncesi olduğu vurgulanıyor.

YÜZDE SIFIR FAİZLİ ARAÇLAR

Honda, Suzuki, Skoda, Toyota, Chery ve DFSK gibi otomobil markaları tarafından yüzde 0 faiz ile kredi kampanyası teklifi sunuluyor. Opel, Seat, Citroen ve Peugeot markalarının faiz oranları ise yüzde 1.79 olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıla kıyasla faiz oranlarında önemli bir düşüş yaşandığı gözlemlendi. İndirim kampanyalarının 2023 Aralık ayının sonunda bitmesi bekleniyor. Ancak stoklar erimezse kampanya süresi de uzatılabilir.

ARABA FİYATLARI 2024'TE DÜŞECEK Mİ?

Sıfır araba piyasasındaki sorunlar; 2. el otomobil satışlarını da etkiledi. 2. el otomobillerin fiyatlarına fahiş zamlar yapıldığı tespit edildi. Araba satın almanın giderek zorlaşmasında 2. el otomobil piyasasındaki fiyat politikası etkili oldu.

Piyasada sıfır otomobillerin yer almaya başlaması ile birlikte 2. el otomobillerin fiyatları da düşmeye başlayacak. Uzmanlar tarafından otomobil fiyatlarındaki düşüşün uzun vadeli olarak düşünülmesi gerektiği savunuluyor. 2. el otomobil fiyatlarında yüzde 20 ile 4 oranında düşüş yaşanabilir.

2024 yılında ise fiyatların döviz kuruna ve faiz oranlarına göre yeniden yükselme ihtimali göz önüne getiriliyor. Bu yüzden yeni otomobil satın almak isteyenler için en cazip dönemin 2023 Aralık ile 2024 Ocak ayları olacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN