Araba almak isteyenlere kaçırılmaz fırsat! ÖTV'siz Seat Ibiza o fiyata satışa çıktı!

Araba almak isteyenlere kaçırılmaz fırsat! ÖTV'siz Seat Ibiza o fiyata satışa çıktı!

Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) zamlarıyla birlikte otomobil fiyatlarında değişiklik gündemde yer alıyor. Sıfır otomobil almak isteyenler için ÖTV muafiyetine sahip Seat Ibiza'nın fiyatları merak konusu oldu. Otomobil hayali kuranların dikkatini çeken Seat Ibiza'nın ÖTV'siz fiyatı da net bir hal aldı. İşte tüm detaylar...

SIFIR OTOMOBİLLERDE ÖTV ETKİSİ

Küreselde yaşanan çip krizi ve ekonomik sıkıntılar ile birlikte sıfır kilometre otomobil hayali kuranlar her geçen ay hayalini ertelemeye devam ediyor. Aydan aya güncellenen sıfır otomobil fiyatları ise piyasada deprem etkisi yarattı.

Uygun fiyatlı otomobil bulamayan tüketiciler ise yeni fırsatlar araştırmaya devam ediyor. Fırsatlar bol olsa da sınırlı sayıda olmasıyla birlikte birçok vatandaş faydalanamıyor. Otomobil fiyatlarındaki pahalılığın bir sebebi de ÖTV'nin yüksek olması olarak biliniyor.

Otomobil segmentlerine göre değişen ÖTV fiyatları, yüzde 70 - 80'ine kadar kapsamasıyla tüketicilerin dikkatini çekiyor. Bu oranlar ise otomobil fiyatlarına yüzde 40 ile 45 arasında bir katkı sağlıyor. ÖTV muafiyeti olan otomobiller ise hemen hemen bir aracı yarı fiyatına almaya denk geliyor.

otv-zammi-2-nv0s.jpg

ÖTV KİMLERE MUAF

Otomobil alımlarında en büyük engellerden birisi olan ÖTV, Devlet tarafından en önemli vergi kaynaklarından birisi olarak biliniyor. Oldukça fazla olan vergi oranıyla birlikte otomobil sahibi olmak oldukça maliyetli bir hal alıyor.

Ekonomik sıkıntılar çeken vatandaş ise otomobil alma hayalini her geçen ay ertelemeye devam ediyor. Bazı kişiler bu vergilerden muaf tutulmasıyla bu sorunu ortadan çıkarabiliyor. ÖTV'siz sıfır kilometre otomobil sahibi olma ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

ÖTV muafiyetli otomobil sahibi olmak için ayrıcalıklı kişiler; Engelli vatandaşlar, gazileri ya da bazı kamu görevlilerinden oluşuyor.

2016-yeni-seat-ibiza-cupra-1.jpg

SEAT IBİZA ÖTV'SİZ FİYATLARI

  • Seat Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style modeli, ÖTV muafiyetiyle birlikte 389.165 TL’ye satılmaktadır. Grup indiriminden önceki fiyatı ise 700.000 TL olarak belirlenmiştir.
  • Seat Ibiza 1.0 EcoTSI 110 HP DSG Style modeli de ÖTV muafiyetiyle birlikte 461.387 TL’ye satın alınabilir.
  • Seat Ibiza 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG FR modeli de ÖTV muafiyetiyle birlikte 535.863 TL’ye satılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN