Arabası olanı pişman edecek zam! Benzin ve motorine 5 kat zam can yakacak: Kalıcı zam için tarih resmen belli oldu

Arabası olanı pişman edecek zam! Benzin ve motorine 5 kat zam can yakacak: Kalıcı zam için tarih resmen belli oldu

Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Brent petroldeki artış ve dolar kurundaki yükseliş ile birlikte dalgalanma gösteren benzin ve motorin fiyatları sürücülerin gündeminde. Geçtiğimiz günlerde motorin ve benzine peş peşe zam gelmiş ve fiyatlar 40 TL'ye dayanmıştı. Sürücüler 'Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırırken Cahit Saraçoğlu'ndan kötü haber geldi. bası olanı pişman edecek zam! Benzin ve motorine 5 kat zam can yakacak!

Brent petroldeki artış ile birlikte üst üste zamlanan akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin gündeminde. Geçtiğimiz haftalarda benzin ve motorine peş peşe zam gelmiş ve fiyatlar 40 TL'ye dayanmıştı. Gelen zamlar sonrası sürücüler 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 12 Eylül 2023 benzin, LPG ve motorin ne kadar? 1 litre benzin kaç TL?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Cahit Saraçoğlu kötü haberi az önce duyurdu. Arabası olanı pişman edecek zam! Benzin ve motorine 5 kat zam can yakacak. Kimse bunu beklemiyordu. İşte 12 Eylül 2023 Salı günü güncel akaryakıt fiyatları...

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! CUMHURBAŞKANI'NA VERİLEN 5 KAT ZAM YETKİSİ CAN YAKACAK

Petrol piyasasına yönelik yapmış olduğu açıklamalarla sık sık gündeme gelen Cemil Cahit Saraçoğlu, yeni köşe yazısında acı haberi duyurdu. Bu zammı duyan kontak kapatır. Benzin ve motorin fiyatlarının 5 kat zamlanacağını ifade eden Saraçoğlu, köşe yazısında şunları söyledi:

"Türkiye’de akaryakıt fiyatları, bütçe içerisinde yer alan KDV, ÖTV ve Kurumlar Vergisi tahsilatı açısından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca çok yakından izlenir. Bu kapsamda 2023 yılı ortasında gerçekleşen genel seçimler öncesinde bozulması sağlanan bütçenin yeniden toparlanması konusunda da ilk bakılan kalem akaryakıt ürünlerinden alınan vergiler olur. Çünkü 23 milyondan fazla aracın yollarda oluşu, bu alanı her zaman bütçe kalemlerinin tahsili açısından önemli kılar. Bir de bu yılın başında yaşanan 11 ili ve 15-17 milyon insanımızı etkileyen talihsiz 6 Şubat depremi de akaryakıt ürünlerinden alınacak vergilerin tutarlarını artırmada gerekçe oldu.

yeni-ggf.jpg

Bu kapsamda geçtiğimiz temmuz ortasında (15 temmuz) bütçe de oluşan açığın kapatılması için getirilen ek vergiler, 7456 sayılı kanun ile yürürlüğe sokuldu. Kanun ile ayrıca akaryakıt ürünlerinde de ilk defa ikili sisteme geçildi. Kanunla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a akaryakıt ürünlerinin ÖTV’sinin maktu oranlarını sıfıra kadar indirme, 5 katına kadar çıkarma yetkisi verildi. Bu yetki de, yasanın çıktığı gün cumhurbaşkanınca hemen kullanıldı. Akaryakıtta getirilen ikili yeni sistemin bir parçası olarak da artık her yıl Ocak-Haziran arasında gerçekleşen otomatik enflasyon artışının (6 aylık) akaryakıt fiyatlarına doğrudan uygulanması getirildi.

Bu ne anlama geliyor?

Her ayın 3’ünde enflasyon oranları, yani Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) açıklanıyor. Bu yılın haziran ayı enflasyonu 5 Temmuz tarihinde açıklandı. Ancak 7456 sayılı kanun, 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Dolayısıyla kanun temmuzda açıklanan enflasyondan sonra yürürlüğe girdiği için, temmuz ayındaki (ocak-haziran) otomatik güncelleme akaryakıt fiyatlarına yansımadı."

12 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 36.78 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37.90 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17.35TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 36.83 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37.96 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 17.38 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 37.39 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 38.49 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 17.45 TL

ghhggh-2023-09-12t101833-284.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 37.49 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 38.66 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 17.55 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN