Arabasını 5 yıl satmayanlara büyük kıyak! ÖTV ödemeyecekler: Herkesi sevindiren büyük vaat duyuruldu

Arabasını 5 yıl satmayanlara büyük kıyak! ÖTV ödemeyecekler: Herkesi sevindiren büyük vaat duyuruldu

Yıl başından bu yana artan otomobil fiyatları vatandaşların gündeminde. Özel Tüketim Vergisi'nin oranlarında yaşanan artış fiyatları yükseltirken tüketiciler indirim haberlerini yakın takibe almış durumda. Seçim ile birlikte gözler ÖTV düzenlemesine çevrilirken beklenen haber geldi. Arabasını 5 yıl satmayanlara büyük kıyak! ÖTV ödemeyecekler. Bu fırsat bir daha gelmez. Milyonlarca kişi ucuz yoldan araba sahibi olacak. İşte kampanyanın ayrıntıları...

Özel Tüketim Vergisinde yaşanan artış otomobil fiyatlarını uçurmuş durumda. Sıfır araç almak neredeyse imkansız hale gelirken gözler ÖTV indirimlerine çevrilmiş durumda. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar 'Otomobil fiyatlarında ÖTV indirimi olacak mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Arabasını 5 yıl satmayanlara büyük indirim! ÖTV ödemeyecekler. Kampanyayı son dakika olarak duyurdular! İşte ÖTV indiriminin detayları...

ARABASINI 5 YIL SATMAYANA BÜYÜK İNDİRİM!

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan fiyat artışı tüketicileri ikinci el araç almaya itiyor. Özellikle ÖTV ücretlerinde yaşanan artış sıfır araç fiyatlarını uçurmuş durumda. Seçimler ile birlikte ÖTV düzenlemesi ile ilgili yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. ÖTV ile ilgili yeni düzenlemede bireyler vergiyi ödemeden sıfır araç sahibi olabilecek. Bu uygulamadan faydalanabilmek için uygulanan şart ise alınan aracın 5 yıl boyunca satışının yapılmaması.

ghghgh-58.jpg

Şuan en merak edilen konulardan biri ise ÖTV'siz araç sahibi olabilme imkanı. Konuyla ilgili birçok iddia ortaya atılıyor ancak şuan için resmi bir açıklama yapılmadı. Kesinleşmesine çokça ihtimal veriliyor.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ NEDİR VE NEDEN ALINIR?

Özel Tüketim Vergisi satın alınan ürün veya araç için satın alan kişiden alınan harcama vergisidir. Ülkemizde 1 Ağustos 2002 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe girdiği dönemdeki başbakan Bülent Ecevit idi. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum sağlanması için alınan kararlar arasında dile getirilmiştir.

hjjhhj-53.jpg

ÖTV ikinci el araçlar için alınmaz. Üretilen ürün veya aracın ilk sahibi tarafından ödenir. İthal edilen araç veya ürünlerin de ilk sahipleri vergiyi ödemekle mükelleftir. Araçlar dışında vergi alınan ürünler; mücevherler, kürkler, alkollü içecekler, tütün ürünleri, akaryakıt ve yağ türevleri ürünler olarak sıralanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN