Araç sahipleri dikkat! Deprem sonrasında akaryakıt fiyatlarında sıcak gelişme: EPGİS son dakika olarak duyurdu...

Araç sahipleri dikkat! Deprem sonrasında akaryakıt fiyatlarında sıcak gelişme: EPGİS son dakika olarak duyurdu...

Son dakika haberi... Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6'lık depremle birlikte 10 ilde hayat durma noktasına geldi. Binlerce insan hayatını kaybederken yüz binlerce yaralı enkaz altında çıkarılmaya çalışıyor. Tüm bunlar yaşanırken araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Benzin ve motorin fiyatları hakkında EPGİS tarafından son dakika uyarısı yapıldı. Peki bugün benzin ve motorin fiyatları ne kadar? İşte 7 Şubat 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Türkiye Kahramanmaraş depremi ile yasa boğuldu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem tam 10 ilde birden hissedildi. Tüm bunlar yaşanırken araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını sorgulamaya başladı. Vatandaşlar 'Bugün benzin ve motorin ne kadar? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?' sorularını sorguluyor. Araç sahipleri dikkat, EPGİS'ten son dakika duyurusu yapıldı. Binlerce araç sahibini ilgilendiriyor. İşte 7 Şubat 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları...

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin yankıları sürerken akaryakıt fiyatlarında beklenen açıklama yapıldı. Binlerce araç sahibi güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Beklenen açıklama EPGİS tarafından geldi, araç sahipleri dikkat. Peki 7 Şubat 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatların ne kadar? Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

gfgfgfgf-7.jpg

EPSİG'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan korkunç depremin ardından EPGİS'ten beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:

"Kamuoyuna duyuru Ülkemizde 10 il ve ilçelerinde olan deprem nedeniyle, bazı istasyonlarda yoğun talep nedeniyle yakıt bitmiş bazı istasyonlarda yeraltı depoları ve bağlantı noktaları çökmüştür. Yakıtı biten istasyonlara süratle ikmal yapılmaktadır. Hasarlı istasyonlar da ise süratle tamir çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede bölgede bu sorunlar çözülecektir. Ülkemizde akaryakıt sorunu yoktur. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyoruz."

30 GÜN SÜREYLE ERTELENDİ

Aynı zamanda EPDK tarafından da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada depremden dolayı etkilenen bütün akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelendiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"İlgili bütün akaryakıt dağıtıcı ve bayi dernekleri ile görüşülerek deprem bölgesinde herhangi bir akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için bütün tedbirler alınmıştır ve süreç Kurumumuz tarafından titizlikle takip edilecektir.

Ayrıca deprem bölgesinde elektrik kesintisi yaşanmaması, olası bir kesinti halinde sorunun hızla giderilebilmesi için ilgili bütün dağıtım ve tedarik şirketleriyle görüşülmektedir.

dfdfdfdfdfdf.jpg

Bölgedeki görevli tedarik şirketleri, üretim santralleri ve OSB’lere ait enerji şirketlerinin avans ödeme, dengesizlik ve teminat yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelenmiştir. Kurum olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

7 ŞUBAT 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 21,06 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 21,47 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,64 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.09 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 21,47 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.90 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 21.31 TL
  • Motorin fiyatı: 21,75 TL
  • LPG fiyatı: 11,90 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 21.25 TL
  • Motorin fiyatı: 21,82 TL
  • LPG fiyatı: 11,65 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. bozuktus'un aktardığı bilgilerde şöyle aktarılıyor; Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN