Araç sahipleri dikkat: Ek MTV'de yarın son gün

Araç sahipleri dikkat: Ek MTV'de yarın son gün

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgenin finansman ihtiyacını karşılanması kapsamında bir kereye mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) düzenlemesi yapılmıştı. Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi yarın sona eriyor.

6 Şubat'ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya çıkan finans ihtiyacı dolayısıyla getirilen ek MTV düzenlemesi Anayasa Mahkemesine taşınmış, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali oy birliğiyle reddedilmişti.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruda, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı.

Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

ZAMANINDA ÖDENMEZSE YÜZDE 3,5 FAİZ UYGULANACAK

Ek MTV'nin ikinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona ererken, zamanında ödenmemesi durumunda ise araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığından vergi dairesi veznelerinden ve PTT şubelerinden ödeme yapılabilecek.

Araçların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

EMLAK VERGİSİNİN 2. TAKSİTİ İÇİN YARIN SON GÜN

2023 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi de yarın sona erecek.

Öte yandan elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN