Araç sahipleri dikkat! Yeni kural açıklandı, hemen kontrol edin: O plakalara 1.671 TL ceza yağacak

Araç sahipleri dikkat! Yeni kural açıklandı, hemen kontrol edin: O plakalara 1.671 TL ceza yağacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren duyuru geldi! Plakası o şekilde trafiğe çıkan araç sahiplerine 1.671 TL ceza yağacak. İşte detaylar...

Trafik cezaları şüphesiz ki araç sahiplerinin korkulu rüyası. Trafiği tehlikeye atacak ufacık bir durumda bile ceza yağarken, yeni kural da açıklandı.

Bu kapsamda plakanın okunurluğu ile oynayan araç sahiplerine yeni kural doğrultusunda 1.671 TL idari para cezası uygulanacak.

PLAKAYI KAPATANA CEZA

Söz konusu ceza, plakanın üzerindeki harf ya da rakamları değiştirmek, plakayı kapatmak, plakayı eğmek ya da kırmak, plakayı kirletmek ya da boyamak gibi eylemlerde uygulanacak.

c-h-12-ic.jpg

Aracının plakasının okunmasını engelleyecek değişiklikler yapana 1671 TL ceza verilecek. Öyle ki bu eylemin trafiğin güvenliği ile plaka tanıma sistemlerini olumsuz etkileyen bir davranış olduğu vurgulandı.

Bundan dolayı, araç sahiplerinin plakalarıyla oynamamaları ve orijinal halinde bırakmaları aksi taktirde kendileri kadar diğer sürücüleri de riske atabilecekleri belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN