Araç sahiplerini çıldırtacak yeni vergi geliyor! Motorin ve benzin fiyatları arşa çıkacak

Araç sahiplerini çıldırtacak yeni vergi geliyor! Motorin ve benzin fiyatları arşa çıkacak

Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla ÖTV artmış ve benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe zam gelmişti. Gelen zamlar sonrası vatandaşlar 'Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırırken bir zam haberi daha geldi. Akaryakıt fiyatlarını uçuracak yeni vergi geliyor. Araç sahipleri bu zamla kontak kapatacak! İşte 19 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişle dalgalanmalar yaşayan akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararla ÖTV’nin artmasıyla birlikte peş peşe zamlanan benzin ve motorin fiyatları ile ilgili flaş gelişme. Hükümetten flaş karar! Akaryakıta ÖTV ve KDV’nin ardından Karbon Vergisi getiriliyor. Motorin ve benzin fiyatları arşa çıkacak! Böyle zam görülmedi, sürücüler bu zamla kontak kapatacak. İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! YERNİ VERGİ GELİYOR, AKARYAKIT FİYATLARI UÇACAK

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar gelmeye devam ederken benzin ve motorin fiyatları 40 TL'ye dayanmış durumda. Ancak gelen son dakika bilgisi sürücüleri isyan ettirecek. Hükümet benzin ve motorin fiyatlarının daha da yükselmesine neden olacak bir verginin hazırlıklarını tamamladı. KDV, ÖTV, MTV'den sonra hayatıma bir de Kabron Vergiki kısaca KAV geliyor. Orta Vadeli Program’da (OVP), Karbon Vergisi’yle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Karbon vergisi niteliği taşıyan vergiler gözden geçirilecek ve tamamlayıcı karbon vergisi dahil karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamı üzerinde yol açacağı ekonomik ve sosyal etkiler analiz edilecektir. Enerji tüketiminde verimliliğin artırılması, iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile mücadele edilmesine yönelik vergi uygulamalarına devam edilecektir."

fggfgf-2023-09-19t161512-483.jpg

KARBON VERGİSİ (KAV) NEDİR?

Karbon vergisi, dünya genelinde iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında gündeme geldi. Bu vergi, üretim ve tüketim faaliyetlerinden kaynaklanan karbon salınımını azaltmak amacıyla üretilen ürünlere ve hizmetlere ek bir vergi olarak uygulanıyor.

19 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.50 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.01 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17.35TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.55 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.07 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 17.38 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 39.13 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 40.61 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 17.45 TL

ghhggh-2023-09-19t161532-380.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 39.23 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 40.78 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 17.55 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN