Araçların deposunu boş bırakacak zam! Brent petrol uçuşa geçti, akaryakıt zamlarında yeni rekor geliyor

Araçların deposunu boş bırakacak zam! Brent petrol uçuşa geçti, akaryakıt zamlarında yeni rekor geliyor

Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte hızla artışa geçen Brent petrol varil fiyatları akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Benzin ve motorine gelen peş peşe zamlar sürücülerin elini kolunu bağlarken 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorusu merak konusu oldu. Brent petrol uçuşa geçti, akaryakıta zam göründü. Benzin ve motorine rekor zam geliyor! İşte 16 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petroldeki artış ile birlikte dalgalanma yaşayan akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından yakından takip ediliyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte rekor üstüne rekor kıran Brent petrol benzin ve motorin fiyatlarını tetiklerken bir zam haberi daha geldi. Brent petrol uçuşa geçti, akaryakıt zamlarında yeni rekor geliyor. Araçların deposunu boş bırakacak zam! O tarihten önce depoları doldurun. İşte 16 Eylül 2023 Cumartesi günü il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

BRENT PETROL UÇUŞA GEÇTİ: AKARYAKITA ZAM YAĞMURU BAŞLIYOR

Ön dönemde yaşanan arz sıkıntısından dolayı Brent petroldeki fiyat artışı hızla devam ediyor. Küresel piyasalardaki petrol artışı benzin ve motorin fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak konusu olurken OPEC yeni raporunu yayınladı. OPEC raporuna göre, petrol pazarının daha da sıkılaşması bekleniyor ve 2023'ün ikinci yarısında küresel petrol stoklarının günlük yaklaşık yarım milyon varil azalacağı öngörülüyor. Bu durumun Brent petrol fiyatlarının dördüncü çeyrekte varil başına ortalama 93 doları aşmasına neden olabileceğini belirtiyor.

hghghg-2023-09-16t132233-988.jpg

BRENT PETROL NE KADAR, KAÇ TL?

Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kesintilerinin etkisiyle üçüncü hafta üst üste yükseliş kaydeden Brent Petrol, 94 doları aşarak yılın en yüksek seviyesine çıktı. 94,63 ile rekor kıran ve 100 dolara koşan Brent Petrol haftayı 94,27 dolardan kapattı. Brent Petrol'ün 90 dolar civarında fiyatlanmaya devam edeceğini belirten uzmanlar 100 dolar seviyesi için uyarıyor. Commonwealth Bank of Australia Araştırma Direktörü Vivek Dhar "OPEC+ kesintileri düşünüldüğünde petrol piyasasında Brent’in 100 dolara yükseleceği ihtimali değerlendirmeli" yorumunu yaptı.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! BENZİN VE MOTORİNE REKOR ZAM GELİYOR

Brent petrolün geldiği seviye ve dolar kurundaki gidişat sonrası benzin ve motorin için yeni bir zammın gündeme geleceği konuşuluyor. Uzmanlar brent petrolün 100 doları yakın zamanda görebileceğini ifade ediyor. Eğer bu rakamlar tabelalara yansırsa benzin ve motorine rekor zamlar gelebilir.

hghghggh-39.jpg

16 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.50 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.01 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17.35TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.55 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.07 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 17.38 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 39.13 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 40.61 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 17.45 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 39.23 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 40.78 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 17.55 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN