Artan kira fiyatlarına kalıcı çözüm geliyor! Kiracı ev sahibi husumeti bitecek: Mehmet Şimşek adım adım anlattı

Artan kira fiyatlarına kalıcı çözüm geliyor! Kiracı ev sahibi husumeti bitecek: Mehmet Şimşek adım adım anlattı

Türkiye'nin kabusu haline dönüşen kira fiyatlarına Bakanlık önlemleri gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek fahiş kira ve ev fiyatları artışı ile ilgili alınacak yeni önlemleri tek tek anlattı. İşte fahiş kiralara karşı alınan yeni önlemler…

Türkiye'yi derinden etkileyen fahiş kira artışları için önlemler alınmaya devam ediyor. Sabah gazetesinde yer alan açıklamalarda Bakan Şimşek'in temel amacın ülkeyi kalkındırmak ve süreci hızlandırmak olduğunu söylediği ifade edildi. Küresel değer zincirlerinde yükselme, dünya ticaretine daha fazla pay almak ve vatandaşın refahını arttırmak için yeni adımları işaret eden Mehmet Şimşek, “Hedeflerimize, teşebbüs hürriyeti ve dışa açık serbest piyasa ekonomisi ilkelerini benimseyen bir anlayışla ilerliyoruz.” sözlerini dile getirdi.

DÜZENLEMELER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Tüketicinin büyük bir mağduriyeti olan kira fiyatları için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Piyasa işleyişini ve rekabet ortamını bozan fiyat hareketlerinin olduğunu belirten Bakan Şimşek, hükümet olarak söz konusu aksaklıklara yönelik yeni düzenleme yapılacağını söyledi.

konut-satisina.jpg


Kira artışlarında yüzde 25 sınırını işaret eden Mehmet Şimşek, kira uyuşmazlıklarında arabulucuya gidilmesi gibi yeni tedbirlerin alındığını vurguladı. Bu tür tedbirlerin geçici nitelikte olup Piyasayı normal işleyişine sevk edebilecek önlemler olduğuna değinen Bakan Şimşek, vatandaşı koruma amaçlı önlemler alındığını ifade etti.

KALICI OLARAK ÇÖZÜLECEK

Türkiye'nin bir diğer büyük problemi ise enflasyon olarak karşımıza çıkarken orta vadede enflasyonla mücadele ve kira fiyatlarındaki artışların önüne geçmek amacıyla konut arzının arttırılacağı belirtildi. Deprem nedeniyle konut stoğundaki kayıpların telafisine yönelik yeni çalışmalar yapıldığını aktaran Bakan Şimşek, sosyal konut projelerinin geliştirilerek dar gelirli vatandaşların konut erişiminin kolaylaştırılacağını aktardı.

mehmet-simsek-1.jpg

Vatandaşın refahını artıracak sürdürülebilir büyümenin yolunun yatırım, istihdam ve verimlilikten geçtiğini ifade eden Bakan Şimşek, yatırım ve istihdam artışında öngörülebilirlik, güven ve makro finansal istikrarının önem arz ettiğine değindi. İlk adım olarak fiyat istikrarı, finansal istikrar, cari denge ve bütçe disipline yönelik önlemler alındığına aktaran Mehmet Şimşek, “Bunun yanı sıra bütçe dengesinin uluslararası kriterler seviyesinde seyretmesini sağlamak üzere kamu harcamaları rasyonelleştirilecek ve tasarruflar artırılacaktır. Kamu tasarruflarındaki artış cari dengeyi de destekleyecektir.” şeklinde konuştu.

konut-vergi-para.jpg

PARASAL DURUŞ GÜÇLENDİRİLİYOR

Para politikasında alınan kararlar kapsamında rasyonelleşmeye yönelik adımlar atıldığını ifade eden Bakan Şimşek, seçici kredi ve miktarsal sıkılaşma kararıyla parasal duruşun güçlendirildiğini aktardı. Türk Lirası ve uluslararası rezerv pozisyonunu güçlendirecek kararlar alındığını işaret eden Şimşek, “Katma değer ve verimlilik artışı sağlayacak kapsamlı yapısal reformlar, Orta Vadeli Programı ile açıklanmıştır.” dedi.


Uygulanan tüm politikalar ile mal hizmetlerinin piyasalardaki dengesizliği azaltacağını işaret eden Bakan Şimşek, finansal piyasalarda istikrarın pekişeceğini ve enflasyonun gerileyeceği öngörüsünü öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN