Asgari ücret 1. toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takvimi

Asgari ücret 1. toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takvimi

Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplantılara başlayacak. Herkesin merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı ise merak ediliyor. Peki, toplantılar ne zaman başlayacak, hangi tarihlerde yapılacak? İşte, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarihler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık Perşembe gününde TÜRK-İŞ ile TİSK başkanları ile buluşacak. 7 milyon asgari ücretliyi kapsayan kararın alınması için geri sayım başlarken, ilk toplantının yapılacağı tarih de netleşti.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN BİR ARAYA GELECEK?

Yeni asgari ücretin belirlenmesi için bir araya gelecek komisyon ilk toplantısını 1 Aralık Perşembe gününde yapacak.

Aralık ayı içinde işçi, işveren ve hükümet tarafından üç toplantı yapılacak. Bu toplantılarda bir sonuca varılmazsa dördüncü ve son toplantı ile uzlaşma usulü asgari ücret belirlenecektir.

CUMHURBAŞKANINDAN 'EZDİRMEYECEĞİZ' TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yeni asgari ücretle ilgili "Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" demişti. Bu talimat doğrultusunda asgari ücret, emekli ile memur zamları başta olacak şekilde sosyal refah düzenlemelerine yoğunlaşmış durumda.

 asgari ücret

ÖNCEKİ HAZIRLIKLARA BENZEMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başta olacak şekilde yapıldığını söyleyerek, önceki zamlara göre çok farklı bir hazırlık yapacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN