Asgari ücret enflasyon oranında zamlansın talebi! Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını bekliyor, kötü haber geldi

Asgari ücret enflasyon oranında zamlansın talebi! Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını bekliyor, kötü haber geldi

Türkiye'de özel sektörde çalışanların neredeyse yarısının maaşı olan asgari ücret, 2024 Ocak ayında zamlanacak. Yüksek enflasyonu düşürmek isteyen hükümet, asgari ücrete yılda iki kez değil bir kez zam yapılmasına karar verdi. Muhalefet cephesi ise asgari ücret enflasyon oranında anlık zamlanmasını istiyor. İşte, asgari ücret zammı son dakika haberi...

Asgari ücrete her yılın ocak ayında zam yapılırken son iki yıldır, ekonomik kriz nedeniyle temmuz ayında da zam yapılarak maaşlarda yılda iki kez artışa gidilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 Ocak ayıyla birlikte yılda bir kez zamma dönüleceğinin sinyalini verdi. Ana muhalefet CHP de asgari ücret talebini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Hedeflenen enflasyon yüzde 35 olsa da enflasyon 2024'te üç haneleri yine görecek, olan yine işçiye olacak. Asgari ücret hedeflenen değil gerçek enflasyon oranında belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir" dedi.

"ASGARİ ÜCRETLİ, BARINMA SORUNUNU BİLE ÇÖZEMİYOR"

Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki aylarda asgari ücretin yeniden belirleneceğini hatırlatan Ali Mahir Başarır, şunları söyledi:

"Şimdi bir gerçeği ortaya koyalım. Bugün bir asgari ücretli 11 bin 402 lira maaş alıyor. Ben sizlere soruyorum; İzmir'de, Adana'da, Mersin'de, Ankara'da, İstanbul'da bir aylık asgari ücretiyle bir aylık kirasını ödeyebilme durumu var mı? Hayır. Bugün asgari ücretli, aldığı maaşla barınma sorununu bile çözemiyor ama hala işçi için, emekçi için oyun peşinde olan iktidar, 'hedeflenen enflasyon oranına göre bir kez zam yapacağız' diyor.

Olmaz arkadaşlar. Bugün hepimiz biliyoruz ki bu ülkede enflasyon üç hanelerde. Her ne kadar yüzde 65 olarak açıklasalar, aydan aya değişse de buna kimse inanmıyor. Çünkü ekmekten, peynirden, süte kadar kat kat her şeye her ay zam geliyor. Şimdi ne yapacaklarmış? Hedeflenen enflasyon kadar. Kaç? Yüzde 33-34. Bu oranla bir kez zam yapacaklarmış.

Sonra asgari ücretlinin maaş sorununu çözeceklermiş. Bunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor. Hedeflenen enflasyon yüzde 33, yüzde 34, yüzde 35 olsa da enflasyon, 2024'te üç haneleri yine görecek ve yine olan işçiye olacak. Asgari ücret hedeflenen değil gerçek enflasyon oranında belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir."

2024'TE ASGARİ ÜCRET KAÇ KEZ ZAM YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette yılda tek zam dönemine işaret etmişti. Bakan Işıkhan, "Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" derken, "Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN