Asgari ücret pazarlığı bu rakamdan başlayacak! Türk-iş açıkladı

Asgari ücret pazarlığı bu rakamdan başlayacak! Türk-iş açıkladı

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammına çevrildi. Türk-İş başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette pazarlığı 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlatacaklarını belirtti.

Milyonlarca çalışan gözü kulağı 2024 yılı için belirlenecek olan asgari ücret rakamında. Hayat pahalılığı nedeniyle açlık sınırıyla asgari ücret arasındaki makas açılırken ekonomistler ve çalışanlar yeni belirlenecek olan asgari ücretle ilgili beklenti ve tahminlerini açıklıyor.

İşçiler adına 11 Aralık'ta masaya oturacak olan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, pazarlığa başlayacakları taban rakamı açıkladı. NTV’ye konuşan Atalay, pazarlığı 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlatacaklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

Türk-İş’in açıkladığı rakamlara göre, Kasım ayında; dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL, gıda ile birlikte diğer tüm temel harcamaları için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı (yoksulluk sınırı) ise 45.686 TL oldu.

Açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğu Türkiye’de, net asgari ücret ise 11 bin 402 TL.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN