Asgari ücret ve emekli maaşına rekor zam! Bugüne kadar böylesi görülmedi: Milyonlar bayram etti

Asgari ücret ve emekli maaşına rekor zam! Bugüne kadar böylesi görülmedi: Milyonlar bayram etti

Asgari ücret ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonlarca kişi asgari ücrete ve emekli maaşlarına gelecek olan zammı dört gözle bekler hale geldi. Temmuz'da hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Peki asgari ücret ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Beklenen açıklama geldi. Asgari ücret ve emekli maaşına rekor zam! Uzman isim son dakika olarak duyurdu! Milyonlarca kişi bu haberle bayram edecek. İşte son dakika haberinin detayları...

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyon ile birlikte maaşlar hızlıca eridi. Özellikle dolar kurundaki artış ve gıda fiyatlarındaki pahalılık vatandaşların alım gücünü düşürürken gözler asgari ücrete ve emekli maaşlarına gelecek olan zamma çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında hem asgari ücrete hem de emekli maaşına zam yapılacağını duyurmuştu. Beklenen açıklama geldi. Asgari ücret ve emekli maaşına rekor zam! Bugüne kadar böylesi görülmedi. Milyonlarca kişi bayram edecek!

hgghhg-11.jpg

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü maaşlara yapılacak olan zamda. Asgari ücret ve emekli maaşlarına gelen zamların kısa sürede erimesinin ardından gözler ek zamma çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında hem asgari ücrete hem de emekli maaşına zam yapılacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler maaş zamlarına çevrildi. Peki Asgari Ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, son dakika olarak duyurdu.
Asgari ücret ve emekli maaşına rekor zam geliyor!

EMEKLİ MAAŞLARINA REKOR ZAM GELİYOR!

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete ve emekli maaşı zammı ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına Temmuz ayında rekor zam yapılacağını ifade eden Erdursun, "En düşük emekli aylığı 1 Temmuzda 10.000₺ olur! Çok baskı olursa asgari ücrete yakın olur." ifadelerini kullandı.

b1.jpg

MİLYONLARCA ÇALIŞAN BU HABERLE BAYRAM EDECEK

Asgari ücret zammı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Erdursun, ilk defa net rakam verdi. 1 Temmuz'da asgari ücrete okkalı zam yapılacağını belirten Erdursun, "Asgari Ücret 1 Temmuzda 12.500₺ olur!" dedi.

b2.jpg

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari Ücrete Temmuz ayı içerisinde ara zam konusuna ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı aynı zamanda Ak Parti Ankara Milletvekili adayı olan Vedat Bilgin, katıldığı TV programında şu ifadeleri kullandı; Asgari ücrete Ocak ayında yapılan zam ile dolar bazında 455 doların üzerinde Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıkaran düzenlemeyi yaptık. Temmuz ayında da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak.

hjhjhj-98.jpg

Bakan Bilgin, asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zamla ilgili ise tarihsel bir adım attıklarını ve geliri vergi dışı bıraktıklarını dile getirerek, "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." dedi.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz asgari ücret zam oranı henüz belli olmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen görüşmelerin ardından zam oranları netleşecek. Net ve brüt asgari ücretin Temmuz ayında açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN