Asgari ücret zammı kime yaradı? Vatandaş parayı bir cebinde koyup diğerinden veriyor

Asgari ücret zammı kime yaradı? Vatandaş parayı bir cebinde koyup diğerinden veriyor

Asgari ücret zamlarının ardından zincir marketlerde aynı hızda etiketleri değiştirdi. Hızlı bir şekilde değiştirilen etiketler sosyal medyanın gündemine de bomba gibi düştü. Tüketici Konfederasyonu üyesi Avukat Mücahit Saraçlı, “arz talep dengesi diyerek” bütün vatandaşları tek tek uyardı. İşte tüm detaylar…

Asgari ücrete zam haberini duyar duymaz fiyat etiketlerini değiştirmeye koşan marketler sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Tüketici Konfederasyonu üyesi Avukat Mücahit Saraçlı, “Ekonominin en önemli kaidesi de arz taleptir. Eğer talepte düşme olursa bu satıcılar, binlerce şubesi olan zincir marketler de kendilerini düzenlemek zorunda kalacaklar.” dedi. İşte tüm detaylar…

1 OCAK DENDİ ZAMLAR GELDİ

27 Aralık 2023 tarihinde belirlenen 17.0002 TL'lik asgari ücret zamlarının ardından marketlerdeki fiyat etiketleri de bir bir değişmeye başladı. 1 Ocak itibariyle başlayan zamlar vatandaşın da dikkatinde yer alıyor. Sosyal medyada paylaşılan fiyat etiketleri dikkat çekerken Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) üyesi Avukat Mücahit Saraçlı, haksız zamlara karşı vatandaşların şikayette bulunması gerektiğini söyledi.

ayva-34-tl.jpg

Asgari ücret rakamlarının ardından gelen zamları işaret eden Saraçlı, Aralık ayının sonlarına doğru etiketlerin değişmesi ile gereksiz fiyat artışına gidildiğini söyledi. Fiyat etiketlerindeki artışların haksız fiyat uygulaması olduğunu belirten Saraçlı, hukukta bu duruma haksız fiil adı verildiğini söyledi. Bu durumda cezayı işlem şartı bulunduğunu işaret eden Saraçlı, Ticaret Bakanlığının 81 ilde çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

tost-peynir-229.jpg

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLUNMALI

Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin dört bir yanında market market dolaşarak haksız etiketleri tespit etmeye devam ediyor. Tüketicilerin haksız fiyatlar karşısında şikayet etme hakkını kullanabileceğini söyleyen Avukat Saraçlı, bilinçli tüketici olarak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Saraçlı, "Bu tür karşılaştıkları olaylarda mutlak suretle şikayet haklarını kullanmaları lazım. 1-2 gün içerisinde değişmiş bir fiyat etiketi tespit etmeleri halinde bunun fotoğrafını çekip, alo 175 hattına ya da Ticaret Bakanlığı'nın haksız fiyat uygulamaları kurumuna internet üzerinden şikayet etme hakları var." şeklinde konuştu.

yumurta-2.jpg

TALEP DÜŞERSE FİYATTA DÜŞER

Haksız uygulamaları yapan kişilere karşı tüketicilerin tavır koyması gerektiğinin altını çizen Saraçlı, ekonomide en önemli noktanın arz talep dengesi olduğunu söyledi. Talepte bir düşüş olması durumunda satıcıların fiyat düşüşüne gitmek zorunda kalacaklarının altını çizen Saraçlı, vatandaşları tek tek uyardı.

kusbasi-125.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN