Asgari ücretliler üzülecek! İktidara yakın isim üzen haberi böyle verdi: Kimse hükümetten bunu beklemesin

Son dakika haberi... Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çalışanlarımızı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz' sözünün ardından gözler asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2024 yeni asgari ücret ne kadar olacak?' sorularını araştırırken iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük'ten ilk kulis bilgileri geldi. Asgari ücretliler avucunu yalayacak! Kimse hükümetten bunu beklemesin...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili Ankara kulislerinden bilgiler gelmeye devam ediyor. Enflasyondaki artış ile birlikte çalışanlar asgari ücrette okkalı zam beklerken gazeteci Cem Küçük'ten flaş bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşen Cem Küçük, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili acı haberi duyurdu. Asgari ücretliler avucunu yalayacak! Bu zammı kimse beklemiyordu. Küçük 'Kimse ekstra bir şey beklemesin' diyerek duyurdu. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

İKTİDARA YAKIN İSİMDEN FLAŞ AÇIKLAMA! KİMSE HÜKÜMETTEN BUNU BEKLEMESİN

Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ve aralarındaki geçen diyologları aktardı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında bir sıkıntı olmadığı bilgisini aldığını söyleyen Cem Küçük, " Erdoğan ile arası değil iddialarının gerçeği aktarmadığını söyledi." ifadelerini kullandı.

hghggh-2023-10-21t104845-225.jpg

ASGARİ ÜCRETLİLER AVUCUNU YALAYACAK!

Asgari ücret zammı ve emekli maaşı zamlarıyla ilgili önemli bilgiler aktaran Cem Küçük, şunları söyledi:

"Memurlar için bir çalışma yapılıyor. Emekliler için bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Enflasyonun üzerinde bir zam verilecek gibi duruyor. Rakamı bilmiyoruz. Son rakamı Erdoğan söyleyecek. Taviz vermemek lazım. Türkiye'nin bunu kaldıracak hali kalmadı. Emekliler için olabilecek en iyi şey verilecek. Asgari ücrette ise enflasyon neyse o verilecek. Ekstra bir şey beklenmez. Erdoğan ile arası değil iddialarının gerçeği aktarmadığını söyledi. Dövize ihtiyaç var. Dün de Fransa'ya gitti."

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram merak edilenleri açıkladı. Şu anda net asgari ücret 11 bin 402 TL, TÜRK-İŞ’in araştırmasında açlık sınırı 13 bin TL seviyesinde. Bu 4 kişilik bir ailenin aylık yapabileceği gıda harcamasıdır. Yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 TL olarak belirlendi. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 17 bin 336 TL. Burada en azından açlık sınırı üzerine çıkmasını bekleyebilir. Ancak 13 bin TL açlık sınırı eylül ayı rakamıdır.

Son 6 aylık enflasyonun yüzde 40’lar seviyesinde olacağını söyleyebiliriz. Şu anda açıklanan 3 aylık enflasyon yüzde 25.11. Ortalama yüzde 5’ler seviyesinde yükselirse aylık olarak, yüzde 38-40 seviyesinde bir 6 aylık enflasyon olacağını düşünüyoruz.

hjhj-21.jpg

Eğer yüzde 40 enflasyon olursa asgari ücret en düşük 11.402 TL olan asgari ücretin en düşük 15.960 TL seviyesine geleceğini düşünüyoruz. Bence taban rakam 15 bin TL seviyesinde olacaktır. Görüşmelerde zam pazarlığı 15 bin TL seviyesinden başlayabilir.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN?

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım’dan sonra asgari ücret görüşmeleri ile ilgili yeni bir komisyon kurulacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN