Asgari ücrette ara zam aydınlandı! En düşük emekli maaşı da nasibini aldı: Yeni paket geliyor

Asgari ücrette ara zam aydınlandı! En düşük emekli maaşı da nasibini aldı: Yeni paket geliyor

Asgari ücretin 1/3'ünden daha az geliri olan hanelere Altın Kart ismi verilen sosyal yardım sağlanacak. Bu sayede, hiçbir ailenin net geliri asgari ücretin altında kalmayacak. Ayrıca, asgari ücret ve en düşük emekli maaşı 12 bin TL seviyesine yükseltilecek. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de hayata geçirilen Aile Destek Sigortası projesi, hiçbir ailenin gelirsiz veya asgari ücretin altında gelirle yaşamamasını hedefliyor. Bu projenin bir diğer adı ise "Altın Kart" ve bu kartlar, ailelere asgari ücret seviyesinde bir gelir sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Altın Kart'a yatırılan miktarlar, ailelerin gelir düzeylerini asgari ücret seviyesine yükseltecektir. Böylece, hiçbir geliri olmayan veya asgari ücretin altında geliri olan vatandaşların gelirleri, o günkü mevcut asgari ücret seviyesine kadar artırılmış olacaktır.

ASGARİ ÜCRET 12 BİN TL'YE ÇIKARILACAK

maaş

Aile Destek Sigortası projesi ile Türkiye'de hiçbir aile gelirsiz veya asgari ücretin altında gelirle yaşamayacak. Eğer bir ailenin hane başına geliri 2.835 TL'nin altındaysa, Altın Kart adı altında sosyal yardım alabilecekler. Böylece ailelerin gelirleri asgari ücret seviyesine kadar yükseltilmiş olacak. Bu proje ayrıca asgari ücretin 12.000 TL'ye çıkarılmasını ve en düşük emekli maaşının da 12.000 TL'ye yükseltilmesini sağlayacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği bu projenin en geç Haziran ayı sonunda hayata geçirilmesi planlanıyor. CHP Sözcüsü Özgür Özel ise projenin 'kodamanların' kur korumalı mevduatına karşılık garibanların altın korumalı sosyal yardımı olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN