Asgari ücrette görüşmeler başlıyor! DİSK talebini açıkladı! 13.000 TL müjdesi geldi

Asgari ücrette görüşmeler başlıyor! DİSK talebini açıkladı! 13.000 TL müjdesi geldi

Herkesin dört gözle beklediği 2023 asgari ücret zammı için görüşmeler devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücret görüşmeleri için 1 Aralık Perşembe günü bir araya gelecek.

Asgari ücret zammında yaşanan son gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve diğer sendika başkanları tarafından gerçekleştirilecek olan toplantı sonucunda yeni asgari ücret tutarı belli olacak. 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ZAM GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları yüzde 85 seviyesinde yer alıyor. Vatandaşların alım gücü her geçen gün düşerken asgari ücretin en az iki katına çıkması isteniyor. İşçi Sendikaları asgari ücret Komisyonu tarafından yapılacak görüşmeler sonucunda yeni tutarlar belli olacak. Kulislerde konuşmalar devam ederken zam pazarlığında 10 ile 13 bin TL aralığında bir artış yapılması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alan DİSK, Aralık ayının ilk günlerinde asgari ücret hakkında açıklama yapacağını belli. DİSK başkanı Arzu Çerkezoğlu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu, iki asgari ücretlinin çalıştığı eve en az yoksulluk sınırına denk gelecek bir maaş ödemesi yapılması gerektiğini belirtti.

asgari ücret ne kadar olacak

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

DİSK’in ifade ettiği yoksulluk sınırı 26.123 TL olarak görülmektedir. Arzu Çerkezoğlu tarafından yapılan açıklamalarda DİSK’in en az 13 bin TL önerdiğinin altını çizdi.

Türkiye Esnaf ve Sanaatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’de açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammının bütün personellere yansıyacağını ifade eden Palandöken, vergi indiriminin şart olduğunu ve yapılacak olan zammın enflasyonun üzerinde olması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN