Asgari ücrette son viraj dönülüyor! İşte verilerin gösterdiği rakam: Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyacak

Asgari ücrette son viraj dönülüyor! İşte verilerin gösterdiği rakam: Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyacak

Asgari ücrette nefesler tutuldu! Yılın son günlerine doğru milyonlarca çalışan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı rakamı bekliyor. Paylaşılan veriler ise o rakamı işaret ediyor... İşte asgari ücrette beklenen rakam...

Yeni yılda asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından son toplantı bugün yapılacak. Nefesler tutulmuşken, zamlar hakkında en belirgin rakam paylaşıldı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANIYOR

Milyonlarca çalışana yapılacak olan asgari ücret zammı gündemde yerini koruyor. Asgari ücretin bugün yapılacak son toplantıyla belirlenmesi bekleniyor. Temmuz ayından itibaren 6 aylık enflasyon verilerine göre zamlanacak asgari ücretin yanı sıra refah payı da konuşulmaya başlandı.

aa-qzgn-cover.webp

TEK ZAM DÖNEMİ

Son 2 yıldız asgari ücrette ara zam yapılıyordu. Ocak - Temmuz ayları olmak üzere yılda 2 kere zamlanan asgari ücret, 2024 yılında tek zam dönemine yeniden geçiş yapacak. Yeni yılda enflasyonun düşürülmesi hedeflenirken, asgari ücretlilerin enflasyon karşısında ezdirilmemesi üzerinde duruluyor.

Yılın ikinci yarısından itibaren tahmin edilen enflasyon yüzde 38 olarak paylaşıldı. Son enflasyon verileri ocak ayında paylaşılacakken, 5 aylık enflasyon verileri ise yüzde 33,66 olarak paylaşıldı. Merkez Bankası yıl sonu tahminine göre, enflasyon yüzde 37,76'ya yükselecek.

0x0-borc-kapatma-kredisiyle-5000-10000-20000-tl-acil-nakit-veriliyor-almak-icin-acele-edin-1630664920818.webp

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENEN ZAM

Asgari ücrette en çok konuşulan rakam ise yüzde 40 zam oldu. Günümüzde 11.402 TL olan asgari ücret, yüzde 40 zammın ardından 15.962 TL'ye yükselecek. Fakat, 16.483 TL olan açlık sınırının altında kalmasıyla beraber ek zam ya da refah payı gündemde yerini alıyor.

ZAM + REFAH PAYI MÜJDESİ

Cem Küçük'ün asgari ücret açıklamaları gündemde yerini aldı. Kulislerden alınan bilgilere göre, asgari ücrete yüzde 40 zam + Cumhurbaşkanı talimatıyla 1000 TL refah payı eklenecek.

BUGÜN AÇIKLANACAK

Asgari ücret zammını konuşmak üzer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi ile işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Görüşmenin ardından bugün saat 16.30'da yapılacak asgari ücret tespit toplantısında asgari ücret zammının açıklanması bekleniyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN