ATM'lerde yeni dönem resmen başladı! Para çekecekler aman dikkat: Gitmeden mutlaka kontrol edin

ATM'lerde yeni dönem resmen başladı! Para çekecekler aman dikkat: Gitmeden mutlaka kontrol edin

Bankalarda yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için yeni bir karar alındı! Bu doğrultuda, şubelerden para çekme sınırı değişirken, özellikle 65 yaş üzeri vatandaşın mağduriyeti de arttı. İşte, banka ATM'lerine getirilen o yenilik...

Bankalar tarafından yapılan açıklamada, para çekme sınırının değiştirildiği belirtildi. Şubelerdeki iş yükünü azaltmak ve vatandaşı ATM'lere yönlendirmek için alınan yeni karar ise tepkilere neden oldu.

ATM'LERDE İŞLEM LİMİTİ GÜNCELLENDİ

Şubelerden para çekme ve yatırma miktarı için yeni kararlar alınırken, bunun doğrultusunda ATM'lerdeki işlem limitleri de güncellenmiş oldu. Birçok banka yeni düzenlemeye geçerken, ATM'lerden uygulanan işlem limitlerinde de güncelleme yapıldı.

ŞUBEDEN PARA ÇEKME LİMİTİ DE DEĞİŞTİ

Bankalar önceden 10 bin lira olarak belirlenen banka veznelerinden para çekme ve yatırma sınırını alınan yeni kararla 20 bin liraya çıkardı.

p-h-1-ic.jpg

Bankaların bu yeni kararı birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanırken, özellikle okuma yazması olmayan ve teknolojiden anlamayan 65 yaş üzeri vatandaşların mağduriyeti arttı.

Alınan yeni kararla ilgili konuşan Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, “Vezneler para çekme işlemleriyle boğuşup kredi kartı, kredi ve ek hesap satışı yapamıyor diye bu uygulamaya geçtiler” sözleriyle uygulamanın yaşlı ve engelli vatandaşlar açısında sorun teşkil ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN