Avrupa Merkez Bankası üyesi resmen sızdırdı... 2024 faizleriyle ilgili bomba iddia, Francois Villeroy açıkladı

Avrupa Merkez Bankası üyesi resmen sızdırdı... 2024 faizleriyle ilgili bomba iddia, Francois Villeroy açıkladı

Faizlerle ilgili bomba iddia paylaşıldı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yüksek Konseyi Üyesi Fracois Villeroy de Galhau'dan faiz mesajı geldi. 2024 yılına dair planlamalardan bahsetti. Sürprizler olmazsa faizlerde bu karar alınacak. İşte tüm detaylar...

Faiz konusunda Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau açıklamalarda bulundu. 2024 yılına ait açıklamalarında faiz kararlarıyla ilişkin paylaşımlar yaptı. Bomba iddia ile gündem de yerini aldı.

FAİZ ARTIRIMLARI RAFA KALDIRILDI

Yeni yılda Avrupa Merkez Bankası'nın büyük sürprizlerle karşılaşmaması halinde faiz oranlarında artırmayı sonlandırdığını duyurdu. Fransız La Depeche Du Midi gazetesinde Villeroy'un açıklamalarına göre, faiz oranlarında artırma kararları, enflasyon ile baş etme durumunda çare olarak üstlendiği rolü karşılıyor. Yeni yılda bir sürpriz yaşanmaması halinde faiz artırma kararlarında sona gelindiğini söyledi.

346188.jpg

FAİZ KARARLARINDA ŞOK İDDİA

Faiz artırımları, bir sürpriz yaşanmaması halinde rafa kaldırıldı. 2024 yılında işler yolunda giderse faiz indirimlerinin yapılabileceğine dikkat çekti. Fransa Merkez Bankası Başkanı yorumlarıyla beraber, AMB'nin Mart 2024 tarihlerinde politikayı gevşeteceğine dair iddialar gündemde yerini aldı.

Avrupa Merkez Bankası Slovak yetkilisi Peter Kazmir, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla beraber faiz indirimi beklemenin "Bilim kurgu" olduğunu söyledi. Letonyalı meslektaşı Martins kazaks ise bu hamlenin ilk 6 ayda gerçekleşmeyeceği paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN