Bakan Bilgin'den Emeklilere Zam Sürprizi! 2022 Yılında En Düşük Emekli Maaşı Dudak Uçuklatacak

Bakan Bilgin'den Emeklilere Zam Sürprizi! 2022 Yılında En Düşük Emekli Maaşı Dudak Uçuklatacak

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak olan zammı merak etmeye başladı. Enflasyon oranına göre ayarlanacağı ifade edilen emekli maaşlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. 2022 emekli maaşı ne kadar olacak? gibi sorular merak edilirken Bilgin'in emekli maaşlarına ilişkin sürpriz açıklama geldi. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte 2022 emekli maaşlarına ilişkin yeni gelişme

Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme hala devam ederken Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir TV programında emekli maaşlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bilgin, emekli maaşlarında yapılacak olan dev düzenlemeyi 'sürpriz' diyerek açıkladı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2022 yılında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilenler

emekli.jpg

BİLGİN'DEN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA İLİŞKİN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Bir TV kanalına katılan Bakan Bilgin düşük emekli maaşlarına ilişkin yapılacak olan düzenlemeye ilişkin ayrıntılar verdi. 2,500 lira olan en düşük emekli maaşında ciddi iyileştirmeler yapılacağını ifade eden Bilgin, emeklilere bayram tadında bir tutar açıkladı. Düşük emekli maaşında artışa gidileceğini belirten Bakan Bilgin, Temmuz ayı için önemli ayrıntılar verdi. Emekli maaşlarında artış olacağının altını çizen Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşlarına ilişkinde müjdeli haberi verdi. Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak" diyerek en düşük emekli maaşı artış yaşanacağını söyledi. Bilgin, emekli maaşlarına ilişkin detayı da 1 Mayıs 2022 tarihine açıklayacağını belirtti.

bilgin.jpg

BİLGİN, BAYRAM İKRAMİYESİNE İLİŞKİN DE KONUŞTU

Emekli Bayram ikramiyesinde ise her hangi bir değişim olmadı. Bilgin geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesinin gündemlerinde olmadığı bundan dolayı 2021 yılına verilen 1100 lira ikramiyenin bu bayramda verileceğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bilgin'in bu açıklamalarına onaylayıp, emekli bayram ikramiyesine dair tartışmalar son vermişti. Tüm bunlar yaşanırken emekli bayram ikramiyesinin yatacağı tarihlerde Bilgin tarafından verildi. 2022 Emekli bayram ikramiyesinin 27-28-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacağını hatırlatan Bilgin, "Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN