İslam Memiş "Üzgünüm" Dedi Kötü Haberi Verdi! İşte Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in Yayında Açıkladığı O Kötü Haber

İslam Memiş "Üzgünüm" Dedi Kötü Haberi Verdi! İşte Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in Yayında Açıkladığı O Kötü Haber

Son zamanlarda altın ve para piyasası üzerine isabetli tahminler yürüten İslam Memiş, yeni yayınladığı Youtube kanalında yine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Piyasalara ilişkin açıklamalarda bulunduğu sırada kötü bir haberi de takipçileriyle paylaşan Memiş, "Üzgünüm" dedi ve o haberi verdi.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolara ilişkin yatırımcıların merak ettiği soruları cevapladı. Yatırımcı altın yükselecek mi? Dolar ne zaman yükselecek? Altın ya da dolar ne zaman satmalıyım? gibi soruların cevaplarını araştırırken piyasa uzmanları da yatırımcılar için kritik uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar al-sat yapacakların panik olmamasını söyleyerek Mayıs ayına dikkat çekti. İşte İslam Memiş'ten piyasaya dair son değerlendirmeler.

dolar-altin.jpg

MEMİŞ'TEN YATIRIMCIYA UYARI: PANİK YAPMAYIN!

İslam Memiş, döviz kurunda yaşanan ani düşüşleri değerlendirerek yatırımcıların panik olmamasını ve bu ani düşüşlerin alım fırsatı doğurduğunu söyledi. Altında tuzak fiyatlanma olduğunu belirten Memiş "Gram altın 940 liraya kadar yükselmişti. 1998 dolar seviyesine ons altın yükselmişti. Sabırla beklemenizi tavsiye etmiştim. Tuzak bir fiyatlama var demiştim. Bekleyin demiştim. Bazen beklemek bile kendinize yapacağınız güzel bir şeydir demiştim" dedi.

altin.jpg

"4 MAYIS'TA KARGAŞA OLACAK"

Amerika Merkez Bankası'nın 4 Mayıs'taki faiz kararının büyük yankılar doğuracağını belirten Memiş, Mayıs ayını kargaşa ayı olarak nitelendirdi. 4 kademeli alıma değinen Memiş şunları kaydetti:

"Nisan ayında 4 kez kademeli bir alım yapıp ayı tamamlayın ama mayıs ayında ciddi bir kargaşa bizi bekleyecek. Biz Nisan ayından mayıs ayının hazırlığını yapıp Haziran'a odaklanacak, Temmuz'da da pik yaptığını göreceğiz piyasaların Nisan daha bitmedi, borsada hızlı yükselişler vardı. 2500 puan üzerindeki fiyatlara dikkat edin. Buradan teknik bir düzeltme yapılması gerekiyordu ve sert satışlar yapıldığını hep beraber gördük."

DOLARDAKİ KRİTİK SEVİYEYE DEĞİNDİ

Dolar endeksinde kritik seviyeye değinen Memiş, bu durumu takip etmeleri gerektiğini söyledi Memiş, "Dolar endeksi 102'nin kapısını çaldı. Bu ne anlama geliyor. Dolar endeksi, doların uluslararası piyasalardaki değerini gösteriyor. Dünyada doların değer kazandığını ve 1 yıl aradan sonra yeniden 100 seviyesinin üstüne çıktığını gördük. Dolar herkesi bağlar. Altını, gümüş, euro TL'yi bağlara. Banane dolar endeksinden demeyin. Gram altın ve gram gümüş doların endeks değerine göre oluyor. O yüzden takip etmeniz gerekiyor." diye konuştu.

BABASININ YANINDA OLACAK

Piyasa değerlendirmesi yapan Memiş, konu dışı olayı takipçileri ile paylaştı. Memiş babasının uzun zamandır yoğun bakımda olduğunun ve bilincinin kapalı olduğunu ifade ederek bundan dolayı memleketi Ordu'ya gideceğini ve Bayramda annesi ve babasının yanında olacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN