Altın ve Doları Olanlar Uykusuz Günler Geliyor! İşte Selçuk Geçer'den Yatırımcıyı Korkutan O Açıklama

Altın ve Doları Olanlar Uykusuz Günler Geliyor! İşte Selçuk Geçer'den Yatırımcıyı Korkutan O Açıklama

Altın ve Dolar üzerine yaptığı sivri açıklamalarla dikkatler üzerine çeken Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yine yer yerinden oynatacak açıklamalarda bulundu. Dolar kurunun 14 seviyesinde sabitlenmesi yatırımcıyı tedirgin etmeye devam ederken, Geçer'de dolara ilişkin korkunç bir değerlendirmede bulundu. İşte Geçer'in o açıklamaları.

Kendi sosyal medya hesabı üzerinden piyasalara ilişkin açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasası Uzmanı Selçuk Geçer, altın ve dolar al-sat yapacakları net uyardı. Geçer, Türkiye ekonomisinin gidişatının güven vermediğini belirterek, para kazanmak için yatırım yapılmamasını söyledi. İşte Selçuk Geçer'in yatırımcı için uyarıları.

gecer.jpg

GEÇER'DEN STAGFLASYON UYARISI

Her yayınında stagflasyon vurgusu yapan Geçer, yatırımcıları için fırtına yaklaşıyor açıklamasında bulundu. Altın ve dolar alacakları uyaran Geçer, gelecek dönemlerde herkesin uykusuz kalacağını söyledi. Geçer, Türkiye'de krizin derinleştiğini ifade ederek şunları kaydetti

"Bir fırtına yaklaşıyor. Bazen 'güneşi görüyoruz' derken yeni bir haberle krizin daha dibine gittiğimizi görüyoruz. Sadece Türkiye kaynaklı değil bu. Dünyadan da iyi haberler gelmiyor."

altin-001.jpg

UYKUSUZ GÜNLER Mİ GELİYOR?

Altın fiyatlarıyla da ilgili değerlendirme yapan Geçer yükselişe işaret ederek "Altın yüksek fiyatlarını korumaya devam ediyor. Peki bütün bunlar rağmen dolar neden yükselmiyor? Dolar sabit kalmıyor aslında. Bugünler az uyuyacağız. Çok uzun uyanık kalacağız." dedi.

FIRTINAYA DİKKAT!

Amerika Merkez Bankası'nın Mayıs ayında alacağı kararı da değerlendiren Geçer, Fırtınanın kopacağını belirtti. Geçer Türkiye'de beklentilerin bozulduğunu ifade ederek şunları söyledi

"Döviz beklentileri yıl sonuna göre yükseliyor. Bunlar iyi beklentiler. Türkiye'deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor. Yüzde 50'lik bir artış gözüküyor. Bunu dolara göre ayarladığımızda yüzde 40'lık fark var. Dövizin üzerine koyduğumuzda 20 liralık bir fiyatlama olduğunu görüyoruz"

PEKİ STAGFLASYON NEDİR?

İngilizce "Stagnation" yani durgunluk olan Stagflasyon ve "Inflation" enflasyon kelimelerinden türetilmiştir. Ülke Ekonomilerinde hem durgunluk hem de enflasyon yaşandığı dönemlerde bu iki kavramın birbirini tetiklediğini ve büyüttüğü anlamına gelmektedir. Kriz dönemlerine başa çıkılması en zor durumlardan olan stagflasyonu engellemek için mevcut enflasyonun düzeltilmesi gerekli. Eğer bu iki olgu aynı anda baş gösterirse ekonomi biçiminin tekrardan göz geçirilmesi ve buda uzun yıllara yayılması demektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN