Bakan Bolat: İhracat kredi limitini 3 milyar liraya çıkardık

Bakan Bolat: İhracat kredi limitini 3 milyar liraya çıkardık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Merkez Bankası'nın günlük ihracat kredi limitini 3 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı. Bolat, Milli gelirin de ilk kez 1 trilyon 118 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Hometex Ev Tekstil Fuarı'nda açıklamalar yaptı. Bakan Bolat, "Merkez bankasının günlük ihracat kredi limitini 3 milyar liraya çıkardık" dedi.

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak; üretimi artırmak ve istihdamına katkı sağlamak için sanayiciler, esnaf, ihracatçıları ve iş dünyasından temsilcilerle birlikte çalıştıklarını ifade etti. Bolat, Türkiye'nin dünya ekonomisinin devler ligine girme yolunda mesafe kat ettiğini de söyledi.

TCMB'NİN KREDİ LİMİTİ 3 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI

Türkiye ekonomisi 2023 yılında yıllık reel olarak %4,5 büyüdüğünü söyleyen Bolat, milli gelirin ilk kez 1 trilyon 118 milyar dolara ulaştığını belirtti.

255,4 milyar dolarlık mal ihracatı ve 100 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirildiğini söyleyen Bolat, Merkez bankasının günlük ihracat kredi limitinin de 3 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN