Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Fatih Portakal canlı yayında 'duyum aldım' diyerek duyurdu: 13 bin TL'ye...

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Fatih Portakal canlı yayında 'duyum aldım' diyerek duyurdu: 13 bin TL'ye...

Emekli maaşlarında yaşanan zam haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yerel seçimlerde maaşlarına zam bekleyen emekliler büyük hüsrana uğramıştı. Hükümete karşı tepkiler üst üste gelirken gözler Temmuz ayına çevrildi. Arama motorlarında 'Temmuz'da emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' soru araştırılırken sıcak bir gelişme yaşandı. Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Ünlü gazeteci Fatih Portakal canlı yayında 'duyum aldım' diyerek duyurdu. 13 bin TL'ye...

Son dönemde emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. En son en düşük emekli maaşına yapılan yüzde 49.25'lik oran ile maaşlar 10 bin TL olarak belirlenmişti. Ancak gelen zamlar enflasyon karşısında hızla erirken gözler ek zamma çevrildi. Milyonlarca emekli 'En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Temmuz'da emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Fatih Portakal canlı yayında 'duyum aldım' diyerek duyurdu.

TEMMUZ'DA EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emeklinin 4 aylık enflasyon farkına göre yüzde 18,72 oranında maaş zammı kesinleşti. Son 2 aylık verinin de açıklanması ile zam belli olacak. Merkez Bankası’nın 6 aylık verilerine göre ise yüzde 25,46 beklentisi bulunuyor. Pek çok uzman isim ise yüzde 25 ile 30 arasında bir enflasyonun olacağı tahmin ediliyor.

yeni-proje-2024-05-24t115442-945.jpg

Gözler ise Temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrilmiş durumda. Bazı uzmanlar emeklilere yıl sonuna göre 15 bin TL veyahut 16 bin TL en düşük maaş formülü olacağı belirtiliyor.

FATİH PORTAKAL CANLI YAYINDA DUYURDU: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI O RAKAMA ÇIKACAK

Beklenen haber ise ünlü gazeteci Fatih Portakal'dan geldi. Canlı yayında en düşük emekli maaşına yüzde 25 zam yapılacağını belirten Portakal, "Bana gelen duyumlarda refah payı eklenmeyecek. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL veyahut 13 bin TL’ye maaşlar çıkacak." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-05-24t115427-168.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN