Bakan Kirişçi'den buğday açıklaması geldi! 2023 Buğday taban fiyatları açıklanacak: O tarihte çiftçiler hazır olsun...

Bakan Kirişçi'den buğday açıklaması geldi! 2023 Buğday taban fiyatları açıklanacak: O tarihte çiftçiler hazır olsun...

Türkiye'de gerçekleşen seçimler ile yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. 2023 buğday taban fiyatlarına dair Tarım ve Orman Bakanlığı Vahit Kirişçi'den açıklamalar geliyor. Çiftçilerin merakla beklediği fiyatlandırmaya dair tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım'dan da açıklama geldi. Buğday fiyatlarına dair tarih paylaştı. İşte tüm detaylar...

ÇİFTÇİLERDEN MERAKLI BEKLEYİŞ

Ülkemizde yaşanan seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte yeni gelişmelere imzalar atılıyor. Seçimlerin ilk turu 14 Mayıs tarihinde gerçekleşirken cumhurbaşkanlığı seçimlerde 28 Mayıs seçimleri ikinci tur ile sonuçlar kesinleşti. Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 üzerinde oy olarak seçildi.

28 Mayıs itibariyle kesinleşen seçim sonuçları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı. Konuşmasında ekonomiye dair açıklamalar yapan uzman isim tarım konusunda çiftçilerin dikkatini çeken açıklamalarda bulundu.

Girdi fiyatların düşürüleceğini, üretici gelirinin ise yükseltileceğini, tüketicinin erişiminde kolaylık sağlayacakları yeni bir sistemin aktifleştirileceğini duyurdu. Seçim süresince verilen sözler ile ne kadarının yerine getirileceği merak konusu oldu. Seçimlerin geri kalmasıyla birlikte çiftçiler meraklı bekleyişi sürdürüyor.

0x0-baskan-erdogan-bicerdoverde-bugday-hasati-yapti-1564159672731.jpg

10 GÜN İÇERİSİNDE TABAN FİYATLAR BEKLENİYOR

Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinesini 2 Haziran 2023 tarihinde duyurması öngörülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı görevine gelecek olan kişinin gündeminde ise hububat, bakliyat ve diğer türde taban alım fiyatları yer alacak.

Fiyatlar Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması bekleniyor. Seçimlerden önce pek dikkat edilmeyen konulardan birisi olan buğday alımlarında 10 güne kadar bir açıklama yapılacağı tahmin ediliyor. Üretici ise taban fiyatlarının açıklanmasında meraklı bekleyişini sürdürüyor.

zirve.jpg

VAHİT KİRİŞÇİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından daha öncesinde yapılan bir açıklama ile piyasa şartlarının dikkate alınacağını belirtmişti. 2022 yılında 2250 TL olan buğday 7 bin 450 TL'ye alındığını belirten Vahit Kirişçi açıklamalarında, "7 bin 450 liranın bin liralık kısmı Toprak Mahsulleri Ofisi'ne teslim edilen ürünler içindi. Piyasada da 6 bin 450 lirada buğday işlem görmüştü. Bu yıl da oturup bu hesaplamaları yapacağız. Bizler için üreticinin üretim maliyetleri ve refah seviyesi bu anlamda önemli olacak. Piyasa şartlarını da dikkate alacağız." sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN