Bakan Nebati'nin bir yıl önceki tweet'i sosyal medyada gündem oldu: '2023 seçimlerine tek haneli...'

Bakan Nebati'nin bir yıl önceki tweet'i sosyal medyada gündem oldu: '2023 seçimlerine tek haneli...'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçen yıl attığı tweet bugün enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yeniden gündem oldu. Bakan Nureddin Nebati o tweet'inde bugünlere dair öngörüsünü paylaşmış ve seçime tek haneli enflasyon rakamıyla gideceğimizi vadetmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçen yıl attığı ve bugüne dair öngörüsünü paylaştığı bir tweet sosyal medyada gündem konusu oldu. Bakan Nebati'nin 2023 yılında seçim öncesi enflasyon rakamlarına dair tahmini bugünkü rakamlardan uzaklığıyla dikkat çekiyor.

TEK HANELİ RAKAMLA...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 3 Mart 2022'de Twitter'da paylaştığı "2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz. Unutmayalım ki gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" cümleleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Bakan Nebati'nin bugün enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından paylaştığı tweet sonrası geçen yıl attığı bir tweet hatırlatıldı.

Bugün attığı tweette "2022 yılı Ekim ayında yüzde 85’lere kadar yükselen enflasyon, attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiş, Mart 2023 itibarıyla yüzde 50,5 seviyesine kadar gerilemiştir" ifadelerini kullanan Bakan Nebati'nin geçen yılın mart ayında paylaştığı tweet gündeme geldi.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK verilerine göre mart ayında tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 2,29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 arttı.

ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) ise mart ayında aylık enflasyonu yüzde 5,08, yıllık enflasyonu ise yüzde 112,51 olarak açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN