Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: Ana eğilimi etkilemesini beklemiyoruz

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: Ana eğilimi etkilemesini beklemiyoruz

TÜİK'in açıkladığı son enflasyon verilerine göre, TÜFE ocak ayında yüzde 6,70 artarken, yıllık TÜFE ise 64,86'ya yükseldi. Açıklanan rakamlara ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek, "Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ocak ayı itibarıyla, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 6,7 artış gösterirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 4,14 oranında yükseldi. Yıllık enflasyon oranları ise tüketici fiyatlarında yüzde 64,86, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,2 olarak kaydedildi.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ocak ayında gözlemlenen aylık enflasyon artışının geçici etkiler kaynaklı olduğunu belirtti. Bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemediklerini ifade eden Şimşek, Şubat ayından itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikalarıyla uyumlu bir seyir izleyeceğini öngördüklerini vurguladı. Ayrıca, yıllık enflasyonda yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme beklentisi içinde olduklarını dile getirdi.

Bakan Şimşek, fiyat istikrarının temel öncelikleri olduğunu belirterek, enflasyonla mücadelenin devam edeceğinin altını çizdi.

'ENFLASYONUN ANA EĞİLİMİNİ ETKİLEMESİNİ BEKLEMİYORUZ'

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

"Ocak ayında aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 64,9 oldu.

Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz.

Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz.

Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN