Bakan Şimşek'ten gençlere 'kara para' uyarısı

Bakan Şimşek'ten gençlere 'kara para' uyarısı

Bakan Şimşek, üniversite öğrencilerine, daha kolay ve fazla bir şekilde gelir elde etmek için banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmaması konusunda uyardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla önemli bir uyarıda bulundu. Bakan Şimşek, üniversite öğrencilerini, gelir elde etme amacıyla banka hesaplarını kara para aklamak ya da terörü finanse etmek isteyen kişilere kullanmamaları konusunda uyardı. Devleti gelir kaybına uğratacak her türlü kayıt dışı işlemin takipçisi olacaklarını belirten Şimşek, bu konuda farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Bakan Şimşek, Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının engellenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmaları anlattı. Özellikle üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını kullanarak suç gelirlerini aklama faaliyetlerine dahil olabileceğini vurgulayan Şimşek, MASAK'ın bu konuda bilgilendirme yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yaptığını söyledi.

MASAK VE RTÜK İŞBİRLİĞİ

Üniversite öğrencilerinin hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda uyarıda bulunan Şimşek, bu tür eylemlerin suç gelirlerini aklamak isteyen kişilere yardımcı olabileceğini ve bu durumun gençlerin geleceğini riske atabileceğini ifade etti. Ayrıca, MASAK'ın RTÜK ile işbirliği yaparak televizyon kanallarında kamu spotlarının yayınlanmasını sağladığını belirtti.

Bakan Şimşek, üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla MASAK tarafından hazırlanan afişlerin üniversitelere gönderilmesi için YÖK'e iletilmesinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı ile de ortaöğretim çağındaki gençlere yönelik bilgilendirme çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla yasal düzenlemeler ve MASAK'ın kurumsal güçlendirmesiyle birlikte kamuoyunun bu konularda güçlü bir şekilde bilgilendirilmesinin devam edeceğini belirten Şimşek, aynı zamanda kara parayla mücadele kapsamında vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinin de önem taşıdığını vurguladı. Bakan, devleti gelir kaybına uğratacak her türlü kayıt dışı işlemin yakından takip edileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN