Bakan Tunç'tan 'zam tavanı' için yeni açıklama: Yüzde 25 kira artış sınırı kaldırılacak mı?

Bakan Tunç'tan 'zam tavanı' için yeni açıklama: Yüzde 25 kira artış sınırı kaldırılacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaklaşık iki yıldır uygulanan yüzde 25'lik kira zammı sınırının geleceğine ilişkin olarak 'zamanın göstereceğini' ifade etti ve, "Bu konunun uzatılıp uzatılmayacağı, o günkü şartlara göre Meclis'in vereceği bir karardır" dedi.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında geçen yıl başlatılan ve Temmuz 2024'te sona erecek olan yüzde 25'lik kira tavan zam oranı uygulamasının devamı hakkında meraklı bekleyiş sürerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan önemli açıklamalar geldi.

'KARARI O GÜNKÜ ŞARTLAR BELİRLEYECEK'

Bakan Tunç, Haber Global'e yaptığı açıklamada, kira zammı sınırının geleceğine ilişkin kararı o günkü şartların belirleyeceğini ifade etti.

Bakan Tunç, "Önceliğimiz enflasyon hedefinin tutturulması. Pandeminin etkisi, depremin etkisi, diğer etkenler ekonomimizi olumsuz etkileyen hususlar. Tüm dünya etkilendi. Meclis böyle bir tedbiri düşündü haklı olarak. Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diyerek, kira zammı uygulamasının devamı konusunda sürecin nasıl ilerleyeceğine dair belirsizliği vurguladı.

'TARTIŞMALAR BİR NEBZE DE OLSA AZALDI'

Ev sahibi ve kiracı arasında arabulucu sisteminin başlatıldığını da aktaran Bakan Tunç, bu adımın konuyla ilgili tartışmaları bir nebze olsun azalttığını ifade etti. Ancak, kira zammı konusunda net bir kararın alınması için, ekonomik koşulların ve enflasyonun seyrinin dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Yasal zorunluluğun günün şartlarına göre değerlendirileceğini vurgulayan Yılmaz Tunç, şunları kaydetti:

"2 yıl önce fahiş kira artışları nedeniyle borçlar kanununa geçici bir madde eklendi. Süre bir yıl daha uzatıldı. Sürenin tekrar uzatılıp uzatılmayacağı Meclis'in taktirinde. Enflasyon hedeflerinin tutturulması durumunda uzatılmaya gerek kalmayacağını belirttik. Yüzde 25 sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı 1 Temmuz yaklaştığında, günün şartlarına göre belirlenecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN