Bank of America döviz kuru beklentisini açıkladı: Son çeyrekte 1 dolar 30 lira olacak

Bank of America döviz kuru beklentisini açıkladı: Son çeyrekte 1 dolar 30 lira olacak

ABD'nin en büyük ikinci bankası Bank of America'nın stratejistleri, 2023'ün son çeyreğine ilişkin dolar/TL tahminini açıkladı. BofA raporuna göre, son çeyrekte Dolar/TL’nin 30’a ulaşılması bekleniyor.

ABD'deki en büyük ikinci banka olanBank of America (BofA) stratejistleri, 2023'ün son çeyreğine ilişkin dolar/TL tahminini açıkladı.

BofA raporuna göre , petrol fiyatlarındaki artışın potansiyel volatilite yükselişi yaratması, net petrol ithalatçısı Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesindeki ülkelerin para birimlerinin performansını düşüreceği belirtildi.

DOLAR KURU İÇİN 30 LİRA ÖNGÖRÜSÜ

Banka, Türkiye, Polonya ve Macaristan para birimlerinde zayıflık bekliyor. BofA, son çeyrekte Dolar/TL ’nin 30’a ulaşmasını bekliyor.

Analistler Polonya’da ekim faiz indirimleri ve güçlü dolarla birlikte zlotide yılın geri kalanında düşüş bekliyor. Analistler bu yıl euro/zlotinin 4,70’e, gelecek yıl ilk çeyrekte ise 4,80’e yükselmesini bekliyor.

Güney Afrika’da randın güçlenmesini bekleyen analistler, ilk Güney Afrika faiz indirimi tahminlerini 2024 yılının ilk çeyreğinden ikinci çeyreğine öteledi. BofA Stratejistleri dolar/randın 2023 son çeyrekte 18,50’ye gerilemesini bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN