Bankada parası olanlara kötü haber! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme yolda

Bankada parası olanlara kötü haber! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme yolda

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişmeler paylaşıldı. Bu gelişmelerin yerel seçimlerden sonra uygulamaya geçmesi bekleniyor. Özellikle bankada parası olanlar için kötü haber geldi. İşte tüm detaylar...

Ünlü ekonomist seçim sonrası değerlendirmelerini paylaştı. Bankada parası olanlara seslenerek uyarıda bulundu. Milyonları etkileyecek düzenlemenin yola çıktığını işaret etti. İşte tüm detaylar...

YENİ VERGİ TÜRLERİ

Seçimlerin ardından ekonominin rotası üzerine Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan önemli değerlendirmeler geldi. 10 Haber'e konuşan Babuşcu, seçim harcamaları sonucunda bütçede oluşacak açığın kapatılması için servet ve gayrimenkul vergisi gibi yeni vergi türlerinin gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Mevcut ekonomik koşullarda vatandaşın daha fazla vergi yüküne dayanacak gücünün kalmadığını belirten Babuşcu, bunun yerine yeni vergi türlerinin olası olduğunu dile getiriyor.

zamm1.webp

PARA POLİTİKALARI VE KREDİ KARTI DÜZENLEMELERİ

Prof. Dr. Babuşcu'ya göre, seçim sonrası para politikalarında radikal bir değişiklik beklenmiyor. Ancak, kredi kartlarıyla ilgili taksit sayısının azaltılması ve faiz oranlarının artırılması gibi düzenlemelerin gündeme gelebileceğine dikkat çekiyor. Bu tür önlemlerin enflasyonla mücadele çerçevesinde değerlendirilebileceğini söylüyor.

1391131.webp

SERVET VERGİSİ YOLDA

Bütçe açığının kapatılması adına yeni vergilerin devreye sokulabileceğini ifade eden Babuşcu, özellikle servet ve gayrimenkul vergisinin gündeme gelme ihtimalinin yüksek olduğunu vurguluyor. Ayrıca, simide planlanan yüzde 50 zam gibi ertelenen zamların seçim sonrası hayata geçirileceğini ve yeni zam dalgasının beklendiğini belirtiyor.

turkiyede-vergi-mukellefleri-115-milyona-yaklasti-61a498d1.jpg

İHRACATÇILAR VE DÖVİZ KURUNA YAKLAŞIM

İhracatçıların döviz kurunun artırılması yönündeki taleplerinin karşılık bulmayacağını düşünen Babuşcu, ihracatçıların çözümü kurdan ziyade verimlilik artırıcı ve teknoloji yoğun uygulamalarda araması gerektiğini savunuyor. Merkez Bankası'nın seçimlere kadar döviz kuru artışını kontrol altında tutmaya çalışacağını, ancak seçim sonrası müdahalelerin azalabileceğini ve kurların daha hızlı hareket edebileceğini öngörüyor.

devaluasyon-nedir-devaluasyon-ne-demek-turkiyede-devaluasyon-oldu-mu-974a95be-db12-4835-89f0-e02fd519e525.jpg

DEVALÜASYON SÖYLENTİLERİ

Kontrollü dalgalı kur rejimi altında olduğumuzu belirten Babuşcu, seçim sonrası hızlı bir devalüasyon beklentisi içinde olunmaması gerektiğini ifade ediyor. Seçim öncesi dönemde kur üzerindeki baskının kontrollü şekilde yönetildiğini, bu nedenle seçim sonrası büyük bir kur sıçraması beklenmemesi gerektiğini dile getiriyor.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun değerlendirmeleri, seçim sonrası ekonomi politikaları ve vergilendirme yaklaşımları hakkında önemli ipuçları sunuyor. Yeni vergiler ve düzenlemeler, ekonominin geleceğini şekillendirecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN