Bayramdan önce belli olacak mı? Asgari ücrette ikinci tur yarın

Bayramdan önce belli olacak mı? Asgari ücrette ikinci tur yarın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ikinci kez toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek olan toplantıda işçi tarafının taleplerini sunması bekleniyor.

Asgari ücrete ara zammın belirlenmesi için toplantılar başladı. 13 Haziran'da gerçekleşen ilk toplantının ardından Pazartesi saat 10.00'da Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yapacak.

Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yanı sıra işçi ve işveren tarafının temsilcileri de toplantıda olacak.

RAKAM KONUŞULACAK MI?

İlk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bu kez işçi kesiminin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyor.

Komisyon, tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecek.
İşçi ve işveren sendikasının çalışmaları da ele alınacak.

BAYRAMDAN ÖNCE BELİRLENMESİ BEKLENİYOR

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor. 5 üye hükümeti, 5 üye işçi tarafını 5 üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla alınıyor.

8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN