BDDK'dan 'kur manipülasyonu'na suç duyurusu

BDDK'dan 'kur manipülasyonu'na suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni sistemi duyurması ile kurdaki düşüşün ardından BDDK'dan 'manipülasyon' uyarısı geldi. Kurum, kurdaki olumlu seyri manipüle eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu yeni sisteme göre, eğer kurdaki artış, TL mevduattan fazla olursa, aradaki farkı devlet hesap sahibine ödeyecek. Yeni sisteme geçilmesinin ardından dolar 18,3 liradan 15,5’e, euro ise 20,5’ten 15,3 seviyesine geriledi.

BDDK'DAN 'KURDA MANİPÜLASYON' UYARISI

Kurdaki düşüşün ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler olduğunun gözlendiği belirtildi.

Söz konusu kişilerle ilgili gerekli incelemeler yapılarak haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı vurgulanan paylaşımda, "Kurumumuz bu ve benzeri girişimleri yakından takip etmektedir." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN