BDDK'dan beş isim hakkında suç duyurusu

BDDK'dan beş isim hakkında suç duyurusu

BDDK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı dövize endeksli mevduat sistemini 'örtülü faiz' olarak değerlendiren, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardından ekonomide dövize endeksli mevduat sistemini açıklamış, yeni düzenlemenin ardından dolar ve euroda sert düşüş yaşanmıştı. Sosyal medyada ise bu düzenlemelerin örtülü faiz kararı olduğu, kurların yeniden yükseleceği yolunda değerlendirmeler yapılmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da kurum ile ilgili itibar zedeleyici açıklama ve yorumlarla ilgili Bankacılık Kanunu 74. maddeye aykırılıktan işlem yapılması üzerine harekete geçti.

BDDK'DAN SUÇ DUYURUSU

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haklarında şikayette bulunulan bu kişiler, dövize endeksli mevduat sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN