BDDK'dan 13 bankaya kredi cezası

BDDK'dan 13 bankaya kredi cezası

BDDK, Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli inceleme yapılması için verilen talimatın ardından 13 bankaya 50 bin TL kredi cezası kesti. BDDK, gerekçe olarak ise kontrol mekanizmasının zamanında kurulmadığını gösterdi.

Dövizin hızla yükselmesinin ardından vatandaşların kredi çekip döviz aldığı ortaya çıkmıştı. Bu durumu engellemek isteyen BDDK, bankaları uyararak müşterilerden amacına uygun olmayan bir şekilde kredi kullanılmamasına dair imza almakta bulmuştu.

Bloomberg HT’nin haberine göre; BDDK'nın yetkili organları bu konuda çalışarak bir rapor oluşturdu ve bu rapor Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na sundu.

İÇ DENETİM MEKANİZMALARININ ZAMANINDA OLUŞTURULMADIĞI GEREKÇESİYLE

Kurul, bazı bankaların bu konuda çeşitli kontrol mekanizmalarını kurduklarını, ancak bazı iç denetim mekanizmalarının zamanında oluşturulmadığına kanaat getirdi. BDDK, gerekli önlemleri zamanında alamayan bankalara yönelik olarak 148/b maddesi gereği 50 bin TL ile 500 bin TL arasında olan cezanın alt sınırdan uygulanmasına karar verdi.

Cezanın gerekçesi kredilerin döviz ya da kripto varlıklara yönelik olarak kullanımı değil, bankaların buradaki iç kontrol mekanizmasını zamanında oluşturamamasından kaynaklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN